Jankos: "Evil Geniuses wilde niet tegen ons scrimmen tijdens MSI."

Esports | Tijdens een stream op zijn Twitchkanaal onthulde de Poolse jungler van G2 Esports dat de Noord-Amerikaanse vertegenwoordigers, Evil Geniuses, niet tegen hen wilden trainen. Die verklaring lokte een reactie uit van de coach van het betrokken team, Peter Dun.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Mid-Season Invitational is nu al bijna een maand voorbij. Na de eindoverwinning van RNG, werden de verschillende regionale circuits, zoals de LEC, hervat. Het internationale toernooi zorgt wel nog steeds voor nieuws. Tijdens een recente stream sprak de Poolse jungler Marcin "Jankos" Jankowski, een lid van G2 Esports, over de omstandigheden van de competitie. Hij had het over de volgende Worlds en de relevantie van een bootcamp aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Toen hij werd gevraagd naar de plannen van het team als ze zich kwalificeren, was de kapitein duidelijk: "Er is een kans dat we in Europa blijven en hier spelen of vroeg naar de VS gaan. Maar eerlijk gezegd, een bootcamp tegen de Noord-Amerikaanse teams lijkt me het slechtste idee. [...] Het is niet totaal nutteloos, omdat teams als Evil Geniuses niet noodzakelijk slechter zijn dan de Europese teams. Dus je kunt nog steeds behoorlijk tegen ze spelen."

Maar volgens hem zou het Noord-Amerikaanse team niet tegen G2 scrimmen, ook al hebben de twee teams elkaar in de competitie al verscheidene keren ontmoet. "Evil Geniuses wilde niet tegen ons scrimmen tijdens de MSI. Ze verloren zes keer van ons in officiële wedstrijden en wilden toch niet trainen. Ik weet niet waarom."

De volgende dag reageerde de coach van Evil Geniuses: "We zouden tussen de groepen en de rumble stage scrimmen, maar we hebben afgezegd vanwege Riot's mediadag, en we hebben geen andere kansen gekregen. EG kwalificeerde zich pas laat voor MSI vanwege het LCS-schema, dus het was moeilijk om scrims te krijgen. We hadden het geluk dat we tegen veel LPL/LCK-teams van hoog niveau konden scrimmen."

Hoewel dit incidentje snel vergeten zal zijn, heeft het de ietwat nutteloze rivaliteit tussen EU en NA nieuw leven ingeblazen. We zullen moeten wachten op de Worlds van 2022 om te zien hoe de twee regio's deze rekening zullen vereffenen op de Summoner's Rift.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top