MSI 2022: RNG houdt Faker en T1 van derde titel

Nieuws | Het Chinese RNG won een zwaarbevochten wedstrijd tegen T1 uit Korea in de grote finale van de Mid-Season Invitational 2022. Faker en zijn teamgenoten verloren na vijf spannende rondes, waardoor ze een derde titel in de competitie misliepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een echte titanenstrijd, zaterdagochtend in de finale van de Mid-Season Invitational 2022. De competitie, die van de community steeds meer kritiek krijgt, zowel wat betreft de plaats op de kalender als het format, brengt elk jaar de kampioenen van de verschillende grote League of Legends-leagues samen.

En voor de grote finale van dit jaar was het een mooie line-up die present tekende, of toch bijna... Aan de ene kant stond T1, een team met drie wereldtitels dat niet meer hoeft te worden voorgesteld. Het team won de MSI trofee in 2016 en 2017. Tegenover hen verschenen de Chinese vertegenwoordigers van RNG, ook al twee keer winnaar van het toernooi, in 2018 en in 2021. De stoelen van het Chinese team bleven leeg in de studio in Busan, die voor de gelegenheid werd gebruikt. De LPL-kampioenen speelden de wedstrijd vanuit China om te voldoen aan de gezondheidsmaatregelen van de regering.


© Riot Games 

Op zijn zachtst gezegd voldeed de wedstrijd aan de verwachtingen van het publiek. Naast de sterke individuen toonden beide teams een collectief spel dat soms moeilijk te begrijpen is, zelfs met vele jaren League of Legends-ervaring. Bij een 2-2 tussenstand werden de twee teams teruggestuurd naar de Summoner’s Rift, voor een laatste wedstrijd die een van hen tot kampioen zou kronen.

In dat vijfde spel oefende RNG veel druk op hun tegenstanders uit, met name door eerst de support Keria neer te halen, en een paar seconden later ook de superster Faker. Een comfortabele situatie vroeg in de match, die je als tegenstander van een team als RNG niet graag ziet.

Dankzij dit vroege voordeel en een uitstekende controle over de map, kreeg RNG snel meerdere neutrale objectives in handen, tegen een T1 dat moeite had om resources te verzamelen. Meer hadden de kampioenen van LPL niet nodig om de controle over de wedstrijd te nemen. Al na 25 minuten konden de Chinezen de Nexus van de tegenstander neerhalen.

RNG won dit weekend zijn derde MSI-titel, waardoor Ming en Wei de enige spelers ter wereld zijn die de trofee drie keer hebben gewonnen. De finale was, zoals verwacht, de meest bekeken wedstrijd van het toernooi. De gespecialiseerde site Esports Charts registreerde namelijk een piek van 2 194 104 toeschouwers. Zo werd deze editie van de MSI het op drie na meest bekeken toernooi in de competitiegeschiedenis van League of Legends, na de Worlds van 2019, 2020 en 2021.

Eén ding is zeker: deze finale heeft ons enkele League of Legends-matchen van hoog niveau getoond, maar heeft ons ook herinnerd aan het enorme niveauverschil tussen het Westen en Azië. Na enkele jaren lijkt die kloof weer groter te zijn worden, en dat voorspelt niet veel goeds voor de volgende Worlds... 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top