LEC: Een weekend vol verrassingen

Esports | League of Legends-fans die voor hun scherm zaten voor de tweede week van de LEC Summer Split kregen heel wat verrassingen te zien op de Summoner's Rift. Bij deze, een samenvatting van de twee wedstrijdavonden die velen verrasten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In een competitief ecosysteem hebben favorieten en underdogs het vaak moeilijk om hun plaats in de middenmoot te vinden. Maar wanneer de runners-up de koplopers verslaan, zorgt dat vaak voor memorabele momenten, zoals tijdens het tweede weekend van het reguliere seizoen van de LEC, de Europese League of Legends-competitie.

Het begon al op vrijdagavond, toen Astralis het weekend opende met een overwinning tegen SK Gaming. Het elftal van de Deense organisatie lijkt steeds beter op elkaar ingespeeld te raken na de mercato halverwege het seizoen. Helaas voor Astralis konden de spelers die goede prestatie niet herhalen op zaterdag, en verloren ze van Rogue.

Maar de wedstrijd die alle aandacht opeiste was ongetwijfeld de overwinning van Team BDS tegen de lentekampioenen van G2 Esports. Dat onverwachte succes gaf de ploeg wat vertrouwen na een eerste competitieweek die in een dubbele nederlaag eindigde. Ondanks dat vertrouwen had BDS pech in de tweede wedstrijd. Het team was niet in staat om het gevestigde Fnatic te verslaan in een duel waarin een teamfight over een Baron ongetwijfeld het keerpunt betekende.

EXCEL is het enige team dat het weekend ongeslagen afsluit, tot ieders verrassing. Zaterdag haalden Mikyx en zijn teamgenoten de Nexus van de Belg Nisqy en MAD Lions neer. Ook voor Team Vitality bleek EXCEL te sterk. Dit weekend zal de Franse organisatie snel willen vergeten, want de spelers verloren twee keer van teams die volledig binnen hun bereik lagen.

In het midden van het klassement vinden we Fnatic en MAD Lions terug. Beide teams beëindigden de week met een halfslachtige prestatie: één overwinning en één nederlaag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top