FGS: Hoe deden onze Belgen het in de tweede kwalificatieronde?

eFoot | Dit weekend vond de tweede kwalificatieronde van de FIFA Global Series plaats, het hoogtepunt van het FIFA-circuit. Veel Belgen namen deel aan de competitie. Laten we eens kijken naar de resultaten van onze landgenoten!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De FIFA Global Series is de competitie waar elke FIFA-speler van droomt. Het circuit brengt de beste spelers uit elke regio uit het speltype FUT Division Rivals samen en loopt het hele jaar door, met verschillende kwalificatiefasen waarin deelnemers zoveel mogelijk punten moeten verzamelen. Het doel? De kwalificatie voor de FIFAe World Cup, de ultieme competitie in het beroemdste voetbalspel ter wereld.

Het format van de FIFA Global Series 2022 – © EA Sports

Heel wat Belgische spelers konden zich plaatsen voor het tweede evenement van 2022, dankzij hun resultaten in Division Rivals. Tussen onze landgenoten vonden we spelers die dit competitieniveau gewend zijn, zoals Stefano Pinna, Marou en Gilles Bernard. Ook spelers uit de Proximus ePro League, zoals Thomas “Optimum” Vidic en Rune “BigRoen” Gaudaen, en minder bekende talenten, maakten hun opwachting.

Van de 446 spelers konden slechts 64 doorstoten naar de qualifiers op zondag. Bij die 64 spelers zaten vier Belgen. Toch was dit een zeer bevredigend resultaat gezien het grote aantal spelers dat zaterdag aan de Zwitserse ronde deelnam. Stefano Pinna, die een zeer goede eerste kwalificatieronde had, Marou, Kinane Al Nabhani en Abdullah Waiss waren de Belgische gelukkigen.

Voor de eerste twee eindigde het avontuur vroegtijdig, in de eerste ronde van de bracket. Abdullah Waiss ging met 4-0 de boot in tegen Peter16__ uit Portugal, terwijl Kinane Al Nabhani een zwaarbevochten wedstrijd verloor van de Nederlander TG-ManuBachoore.

Het resultaat van Marou was iets beter. Hij maakte in de eerste ronde korte metten met Ranerista, met zeven doelpunten tegen drie. Jammer genoeg bleek SAF_1mpatcZ uit Bretagne sterker. Hij schakelde Marou in de tweede ronde uit met een 3-1 overwinning.

Voor Stefano Pinna eindigde de wedstrijd ook in de tweede ronde van de eindfase. Na een 2-1 overwinning tegen JLion01, had onze eDevil meer moeite met FUTWIZ_JSharp. De gelijk opgaande wedstrijd eindigde in een 2-3 nederlaag van onze laatste vertegenwoordiger.

Over het algemeen presteerden de Belgen goed in deze tweede kwalificatiewedstrijd. Met deze resultaten konden ze punten scoren in het algemeen klassement van de Global Series. Daarin staat Stefano Pinna momenteel aan de leiding. We kijken nu uit naar het weekend van 16 en 17 april, wanneer het derde kwalificatie-evenement zal plaatsvinden en we onze Belgen hopelijk opnieuw zullen zien presteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top