FGS22: Wat hebben de Belgen bereikt in de eerste kwalificatiewedstrijd?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vond het eerste regionale kwalificatie-evenement van de FIFA Global Series 2022 plaats. Een weekend vol wedstrijden waaraan verschillende Belgen deelnamen. Laten we eens kijken naar de resultaten van onze vertegenwoordigers in deze eerste bijeenkomst van het FIFA e-sportscircuit.

Het seizoen 2021-2022 van de FIFA World Tour is van start gegaan, met een openingsweekend vol concurrentie. Na hun kwalificatie via het eerste seizoen van het speltype Division Rivals in FUT, streden de 315 beste spelers uit de West-Europese regio om de punten in het algemeen klassement. Onder hen een dozijn Belgen, die onze kleuren verdedigden in de competitie.

© EA Sports

Ter herinnering, de competitie was verdeeld in twee fasen. Het eerste deel werd gespeeld in een Zwitsers format. Enkel de beste 32 hebben zich gekwalificeerd voor de play-offs, waarin de overgebleven spelers in een single elimination tree vochten voor een ticket.

Slechts één Belg in de play-offs

We beginnen met Shadoow, de vertegenwoordiger van Standard de Liège. Ondanks een zeer goede rangschikking op Division Rivals, en dus een goede plaats in de bracket, begon hij slecht aan de competitie met twee nederlagen op rij. De Standard-speler herstelde zich tegen de Fransman El_coriscano_ en won met 5-4. Jammer genoeg eindigde zijn toernooi na een derde nederlaag, met een veelzeggende score van 2-8 tegen de Spanjaard raulmaciasbrr.

Marou, de als tweede gerangschikte Belgische speler, kende ook een moeilijke start van de competitie. Na twee nederlagen op rij, had de speler geen ruimte meer voor fouten. De speler won uiteindelijk de derde ronde tegen Ferperry (3-2), de vierde ronde van emegez, en verloor vervolgens van de Luxemburger xfabinhoo_. De Belg Ousama “Pharaon-ous” El azab had hetzelfde resultaat na een nederlaag tegen de Brit R_Stackzz.

KRC Genk’s Abdullah Waiss had een moeilijk weekend op de servers. De speler boekte een eerste overwinning, en verloor daarna vervolgens drie keer op rij, waardoor zijn avontuur vroegtijdig ten einde kwam. Maar hij was niet de enige Genkenaar die meedeed.

Zijn collega Stefano Pinna presteerde het beste van onze landgenoten. De Belg verloor pas in de vijfde ronde, met een score van vier doelpunten tegen vijf, van de Fransman Koalaboiteux. Ondanks een tweede nederlaag in ronde zeven, bleef hij op koers door zich te plaatsen voor de play-offs. Daarin bereikte hij de ronde van 16, voordat hij werd gestopt door de Engelsman Michael. Dankzij zijn TOP16 kon Stefano 100 kostbare punten in de algemene rangschikking verzamelen.

De laatste Genk-speler, Gilles Bernard, verloor in de 5e ronde. Ook Bryan “Bmoeyeart” Moyeaert, Kinane “Kinane” Nabhani en Thomas “Optimuum” Vidic, nieuwkomer van Union Saint Gilloise na zijn kwalificatie in de ePro League, ondervonden hetzelfde lot.

Voormalig STVV-vertegenwoordiger Elias “ZayroR” Bray had een ongelukkige loting in zijn eerste competitie. De speler verloor zijn eerste twee wedstrijden tegen enkele van de grootste namen van het circuit, waaronder ePremier League-winnaar Shellzz en DPeixoto7. ZayroR won zijn derde partij, maar zijn reis kwam tot een einde in de vierde ronde na een verliespartij tegen de Fransman JojoLaDouille_.

De volgende kwalificatieronde vindt plaats op 12 en 13 februari 2022. In de tussentijd zullen de spelers zich opnieuw moeten kwalificeren via het tweede seizoen van Division Rivals. Met de FGS Open Series (10-12 december) en het FGS Team Of The Year (21-23 januari) staan er de komende weken heel wat 2v2-wedstrijden op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top