Ontmoet Zeri, de nieuwe ADC van League of Legends

Esports | Met nog een paar dagen te gaan voor de hervatting van het competitieve circuit, heeft Riot Games de eerste champion van het twaalfde seizoen van League of Legends onthuld. Verwelkom Zeri, een scherpschutter van Zaun!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Scherpschutters zijn op dit moment goed op dreef in Runeterra, het universum van de League of Legends-champions. Een paar maanden na de release van de ADC Akshan en de Yordle-mage Vex, maakt Zeri haar intrede op de Summoner’s Rift.

Zoals aangekondigd door Riot, zal een vrouwelijke scherpschutter in de nabije toekomst de 158ste beschikbare champion worden. De jonge vrouw is verbonden met Ekko, een personage dat ook uit Zaun komt, en gebruikt haar vaardigheden om elektriciteit te beheersen en mensen in nood te beschermen.

De vaardigheden van Zeri:

Passive – Living Battery

Zeri verdient meer Move Speed als ze een schild ontvangt. Als ze een vijandelijk schild beschadigt, absorbeert ze de energie ervan en beschermt ze zichzelf.

A – Burst Fire

Passive: Zeri’s basisaanval deelt magische schade uit, afhankelijk van haar AP, en wordt gezien als een ability. Bewegen en Burst Fire slaan energie op in Zeri’s Sparkpack. Wanneer deze volledig is opgeladen, zal haar volgende basisaanval de tegenstander vertragen en bonusschade aanrichten.

Active: Burst Fire schiet een burst van 7 kogels af, die fysieke schade toebrengt aan de eerste vijand die geraakt wordt.
Burst Fire schaalt met AD en wordt gezien als een aanval, waarbij de eerste ronde on-hit effecten toepast. De cooldown duurt even lang als de timer van Zeri’s basisaanval.

Z – Ultrashock Laser

Zeri vuurt een elektrische puls af die de eerste vijand vertraagt en beschadigt. Als de puls een muur raakt, wordt een langeafstandslaser afgevuurd vanaf het punt waar de puls insloeg.

E – Spark Surge

Zeri loopt een korte afstand en activeert haar volgende 3 Burst Fire-casts, waardoor ze door vijanden heen schiet. Afhankelijk van de hoek vliegt ze over of langs elk terrein waar ze tegenaan springt. Als een kampioen met een aanval of ability geraakt wordt, vermindert de cooldown van Spark Surge.

R – Lightning Crash

Zeri vuurt een nova van elektriciteit af, die vijanden in de buurt beschadigt en Zeri zelf even overlaadt. Tijdens de overcharge richt Zeri meer schade aan, en verhoogt de Attack Speed en Move Speed. Als je vijandelijke champions aanvalt, wordt de duur van de overcharge verlengd en wordt de Move Speed verder verhoogd. Tijdens de overcharge concentreert de schade van Burst Fire zich in een snel driedubbel schot dat bliksemschichten tussen vijanden stuurt.

Zeri zal speelbaar zijn zodra patch 12.2 wordt uitgerold, rond 20 januari 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top