Maak kennis met Akshan, de nieuwe kampioen op League of Legends

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ter gelegenheid van update 11.15 van de PBE-server heeft Riot Games een nieuwe kampioen op zijn MOBA aangekondigd: Akshan, the Rogue Sentinel. We nemen een kijkje naar de verschillende vaardigheden van het nieuwe personage.

We hebben lang gewacht op een nieuwe assassin die de zwakste doelwitten met een vingerknip kan uitschakelen. En het lijkt erop dat Riot Games onze gebeden heeft gehoord, door deze week de volgende kampioen te onthullen die op de Summoner’s Rift zal verschijnen. Maak kennis met Akshan, de Rogue Sentinel.

Abilities:

Passief: Dirty Fighting

Elke derde hit van Akshan’s aanvallen en schadeveroorzakende vaardigheden brengen extra fysieke schade toe. Als het doelwit een kampioen is, krijgt Akshan ook een schild. Na een aanval vuurt Akshan een tweede aanval af die minder fysieke schade toebrengt. De tweede aanval kan geannuleerd worden als een gewone basisaanval. Als Akshan zijn tweede schot annuleert, krijgt hij een bonus bewegingssnelheid.

Q: Avengerang

Akshan gooit een boemerang die fysieke schade aanricht en vijanden die geraakt worden laat zien. Het bereik wordt telkens vergroot als de boemerang een vijand raakt. Vijanden kunnen één keer worden geraakt als de boemerang vertrekt en één keer als die terugkeert.

W: Going Rogue

Passief: Wanneer vijandelijke kampioenen een van Akshan’s bondgenoten doden, worden ze gemarkeerd als Scoundrels. Als Akshan een Scoundrel neerhaalt, krijgt hij bonusgoud. Alle bondgenoten die door de Scoundrel zijn gedood, herrijzen op hun basis en alle andere vijanden verliezen hun Scoundrel-status.

Actief: Akshan wordt gecamoufleerd voor een korte duur, of voor onbepaalde tijd wanneer hij zich in de buurt van een terrein bevindt. Gedurende deze tijd kan Akshan sporen zien die naar Scoundrels leiden en wint hij aan bewegingssnelheid en mana-regeneratie terwijl hij naar hen toe beweegt.

E: Heroic Swing

Akshan vuurt een hookshot af die zich vastzet op het eerste terrein dat hij raakt. Terwijl die zich vastzet, kan hij recasten om rond het terrein te zwaaien in de richting waarin hij zwaait, en al zwaaiend kogels met fysieke schade afvuren op de dichtstbijzijnde vijand. Tijdens het zwaaien kan hij nogmaals recasten om in de richting van de cursor te springen en een laatste schot af te vuren.

De cooldown van Heroic Swing wordt gereset als Akshan een takedown op een vijandelijke kampioen verdient.

R: Comeuppance

Akshan richt zich op een vijandelijke kampioen en begint energie in zijn wapen te kanaliseren om kogels op te slaan. Aan het einde van de duur of na het recasten laat Akshan de opgeslagen kogels los, die elk fysieke schade toebrengen op basis van ontbrekende HP aan de eerste getroffen minion, kampioen of structuur.

Akshan kan vrij bewegen en Heroic Swing uitvoeren terwijl hij Comeuppance kan channelen en afvuren.

De reeks abilities combineert mobiliteit, stealth en reanimatievermogen en zou tegenstanders het leven zuur moeten maken als spelers die beheersen. Met een dergelijke gameplay wilden de ontwikkelaars de middelste lane een aangepaste shooter geven, die de nodige DPS heeft om het op te kunnen nemen tegen de assassins die daar vaak actief zijn. Om de kampioen uit te testen, zal je echter nog twee weken moeten wachten, wanneer de kampioen beschikbaar zal zijn op de live servers.

Copyright afbeelding: Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top