Evil Geniuses stelt maLeK aan als nieuwe hoofdcoach

CS:GO | De Noord-Amerikaanse organisatie Evil Geniuses maakte op 25 december de komst van Damien “maLeK” Marcel officieel. De Fransman krijgt in 2022 de taak om het roster van EG op te stellen, een doel dat al gedeeltelijk bereikt is.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een gecompliceerd jaar qua resultaten, kondigde Evil Geniuses op 25 december de vervanging aan van hoofdcoach en oud-speler Damian “daps” Steele. Het is geen verrassing dat de Fransman Damien “maLeK” Marcel werd uitgekozen als zijn vervanger.

maLeK verlaat G2 Esports na drie jaar als coach van een roster dat bestond uit legendes uit de Counter-Strike scene, waaronder de Fransen Kenny “KennyS” Schrub en Richard “shox” Papillon.

Een verblijf dat gekenmerkt werd door een titel in het 9e seizoen van de ESL Pro League en verschillende andere prestaties die het vermelden waard zijn. Helaas slaagde de coach er nooit in een grote titel te bemachtigen. Het team strandde op de tweede plaats tijdens de PGL Major in Stockholm.

Het valt nog te bezien wie het roster zal vormen waarvoor maLeK verantwoordelijk zal zijn in 2022. Hoewel Evil Geniuses het voorlopig geheim probeert te houden, wijzen verschillende geruchten erop dat het team bijna compleet is. Verwacht wordt dat het team in 2022 sterspeler Jacky “Stewie2K” Yip van Team Liquid zal verwelkomen. Hij zou de rol van IGL op zich nemen.

Stewie2K zou op het punt staan om zich bij Evil Geniuses te voegen – © ESL Gaming

Volgens een bericht van nieuwssite 1pv zal de volgende rekruut van het team Timothy “autimatic” Ta heten. De speler, sinds februari actief voor T1 op VALORANT, zou graag zijn comeback in de FPS van Valve maken. Het duo zou zich bij Vincent “Brehze” Cayonte en Tsvetelin “CeRq” Dimitrov voegen, die hun plaats in het roster zouden behouden.

Het Evil Geniuses-team zal in 2022 dus uit deze namen bestaan:

  • ???? Jacky “Stewie2K” Yip
  • ???? Timothy “autimatic” Ta
  • ???? Vincent “Brehze” Cayonte
  • ???? Tsvetelin “CeRq” Dimitrov
  • ???
  • ???? Damien “maLeK” Marcel (Coach)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top