Stewie2K, FalleN en Grim verlaten Team Liquid

CS:GO | Team Liquid ziet drie van zijn spelers het schip verlaten, aan het begin van het seizoen van 2022. Jacky “Stewie2K” Yip, Michael “Grim” Wince en Gabriel “FalleN” Toledo maken niet langer deel uit van het actieve CS:GO-roster. Dat zou het einde moeten betekenen van hun avontuur in het Amerikaans-Nederlandse team.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hun seizoen werd gekenmerkt door competitieve mislukkingen en een recept dat nooit aansloeg. Dat werd uiteindelijk de ondergang van het huidige Team Liquid-roster. De organisatie kondigde het nieuws aan via een korte video op zijn Twitter-pagina: een groot deel van het team werd op de bank gezet. Stewie2K, FalleN en Grim zullen niet langer deel uitmaken van het team.

Met het einde van het seizoen voor de boeg, betekent zo’n aankondiging voor spelers van dit kaliber vaak één ding: ze moeten de organisatie in de komende weken verlaten.

Over sommigen van hen doen inderdaad geruchten de ronde. De Amerikaan Stewie2K zou bijvoorbeeld benaderd zijn om de leiding te nemen over het Evil Geniuses-project, een ander gefaald roster na een catastrofaal 2021. AWPer Gabriel “FalleN” Toledo zou naar verluidt terug willen keren naar een Braziliaanse ploeg, terwijl Grim naar verwachting de rol van de Mexicaan Edgar “MarKE” Maldonado zal overnemen in het Extra Salt-team.

Volgens sommigen zou de slechte communicatie binnen het team de oorzaak van de exit zijn. Die miscommunicatie leidde tot misverstanden over de rollen binnen het roster. Hoewel de Braziliaan FalleN de leiding had moeten opnemen, is de ploeg er nooit in geslaagd een oplossing te vinden die voor alle spelers geschikt was.

Team Liquid tijdens de BLAST Premier World Finals – © BLAST Premier

Maar hoe zal het Team Liquid-roster er in 2022 uitzien? Eén ding is bijna zeker: de Fransman Richard “shox” Papillon zal het shirt van Liquid aandoen, na enkele jaren bij Vitality. De Amerikaan Nicholas “nitr0” Cannellan zou dan weer de aanvoerder van het team worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top