Riot Games geeft enkele statistieken vrij over LEC-seizoen 2021

Door Proximus

Deel dit nieuws

Enkele weken voor de start van het LEC-seizoen van 2022 heeft Riot Games wat statistieken gepubliceerd over het voorbije seizoen. Dit leert ons wat meer over de Summoner’s Rift en de professionele spelers in 2021, maar ook over het competitieve universum zelf.

Het Europese League of Legends-seizoen 2022 begint op 14 januari. Terwijl de verschillende rosters nu al een aantal weken vastliggen en de officiële aankondigingen beginnen te verschijnen, heeft Riot Games enkele statistieken over het seizoen 2021 vrijgegeven.

Het zal je niet verbazen dat het aantal bekeken uren in 2021 hoger ligt dan in het seizoen van 2020. Er is wel sprake van een lichte trendbreuk. Terwijl in 2020 het zomersegment populairder was, verzamelde de spring split de meeste views dit jaar. Het was dan ook geen verrassing dat de befaamde play-offwedstrijd tussen G2 Esports en Fnatic de meeste kijkers trok. Vergeet niet dat Fnatic die dag won, en zich zo verzekerde van het laatste Europese slot voor de Worlds van 2021.

Wat de gebruikte champions betreft, is Viego, een van de laatste toevoegingen aan de lijst, duidelijk de meest populaire keuze. De champion liet veel potentieel blijken in teamfights, vooral wanneer hij gebruik maakt van de resets, zijn ultimate.

Van de spelers die in 2021 een geweldig seizoen hebben gedraaid, moeten we toegeven dat de Fransman Adam “Adam” Maanane een sterke prestatie heeft geleverd. De jonge speler, die halverwege het seizoen van Karmine Corp naar Fnatic werd overgeplaatst, had maar één split nodig om bovenaan de ranglijst van het aantal solokills te komen. Een statistiek die zijn reputatie bevestigt als een agressieve speler in de lane, die niet wacht op zijn jungler om in te grijpen.

Ondanks een zesde plaats in het reguliere seizoen behaalde Team Vitality de snelste overwinning van het seizoen tijdens de Summer Split. In 22 minuten en 56 seconden slaagden de Bees erin SK Gaming Nexus uit te schakelen, door amper één toren overeind te laten. Dit in tegenstelling tot de MAD Lions, die in de tweede helft van hun Summer Split play-off-wedstrijd bijna 50 minuten nodig hadden om Rogue neer te halen.

Teams hebben zich niet ingehouden bij het neerhalen van Baron Nashor dit seizoen. Hij viel 361 keer voor de voeten van de champions, terwijl hij slechts 11 keer werd beroofd.

Hiermee eindigt het Europese League of Legends-seizoen van 2021. We hoeven nu alleen maar te wachten tot 14 januari, wanneer de strijd hervat wordt…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top