Upset reageert op Adam’s Twitlonger over zijn vertrek bij de Worlds

Door Proximus

Deel dit nieuws

Adam “Adam” Maanane, voormalig Fnatic-toplaner, had het in een Twitlonger over de redenen achter zijn vertrek bij het team. Hij wees daarin ook met de vinger naar het gedrag van zijn ex-teamgenoot Elias “Upset” Lipp. Die heeft nu gereageerd door een reactie te publiceren.

Geen enkele League of Legends-fan op Twitter heeft het gemist: de afgelopen 24 uur draaiden volledig om het voormalige team van Fnatic.

Het begon allemaal met een Twitlonger van Adam “Adam” Maanane, toplaner in het team tijdens de Summer Split en de Worlds. Hij begon met de redenen die hem ertoe brachten de organisatie “uit vrije wil” te verlaten. Daarna schakelde hij over naar het vertrek van Upset, minder dan 24 uur voor de start van de Worlds.

“Ik houd over het algemeen erg goede herinneringen over aan mijn tijd bij Fnatic, het eindigde alleen op een erg ongelukkige manier.”

Volgens hem voldoen de redenen van de Duitse ADC niet om zijn vertrek te rechtvaardigen. “Onder ons gezegd, er is absoluut niets legitiem aan het vertrek van Upset, zijn vertrek is totaal ongerechtvaardigd,” legt hij uit. Volgens hem keerde Upset terug naar Duitsland omdat “zijn vriendin eenzaam was“, wat volgens Adam het excuus van de speler was voor zijn vertrek. Vervolgens zegt hij dat tot op heden geen enkele speler op de hoogte werd gebracht van de echte reden waarom hij naar huis terugkeerde. Dit gedrag beviel de jonge Fransman, die zich op een ongemakkelijke manier uitdrukte, duidelijk niet.

Verder vertelt hij dat hij had gehoord dat Fnatic hem wilde vervangen door Barney “Alphari” Morris. Upset zou achter die move zitten: hij zou de transfer doorgedrukt hebben zonder medeweten van de Fransman.

Niet enkel de community, maar ook de betrokkene zelf heeft hierop gereageerd. Upset publiceerde eveneens een verklaring op het TwitLonger-platform. Daarin corrigeert hij de jonge toplaner meerdere keren. Volgens Upset heeft hij het team nooit verteld dat hij IJsland zou verlaten om zich bij zijn vriendin te voegen, die toen ziek was.

Hij verklaart dat coach YamatoCannon wel op de hoogte geweest zou zijn, maar dat hij de redenen voor zijn vertrek niet aan de rest van het team heeft toevertrouwd, zodat zij die niet zouden uitlekken. “Ik wil nooit informatie delen met mensen in het team die ik niet volledig kan vertrouwen, die zich tegen mij kunnen keren en mijn persoonlijke leven delen met mensen die het slechtste voor mij en mijn familie willen,” schrijft Upset in het begin van zijn verklaring.

Verder legt hij uit dat hij door Alphari werd benaderd nadat die laatste onderhandelingen met de organisatie was begonnen. Het management van Fnatic zou zijn mening hebben gevraagd, en wilde feedback over de speler, gezien hun verleden als teamgenoten. “Het zal je niet verbazen dat ik omringd wil worden door spelers die volgens mij het beste team zullen vormen. Ik ben daar zo transparant mogelijk over geweest tegenover mijn ploegmaten, na afloop van dit seizoen.

© Riot Games

Op woensdagavond bekritiseerde een deel van de community de toon van Adam: het internet telde meer dan 70.000 tweets waarin Upset werd vermeld. Hij riep de community op kalm te blijven en niet toe te geven aan massaal pestgedrag, zoals vaak het geval is. Een advies dat wij jullie alleen maar kunnen aanraden om zelf te volgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top