LEC : Fnatic sleept laatste slot in de wacht voor Worlds 2021

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fnatic kwam als winnaar uit de bus na een historische klassieker op zondag in de derde ronde van de play-offs van de Summer Split 2021 van LEC. Ze versloegen hun aartsrivaal G2 Esports en zo konden de Belg Nisqy en zijn teamgenoten het laatste Europese ticket voor de internationale competitie veiligstellen.

De wedstrijd mag gerust een klassieker worden genoemd. Niet alleen omdat er heel veel op het spel stond, maar ook door de spanning en de sfeer rond de wedstrijd, die zondag op het einde van de dag gespeeld werd in de mythische studio 20D, de thuishaven van het LEC, de Europese competitie League of Legends.

De twee grootheden van de MOBA van Riot Games, Fnatic en G2 Esports, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de loser bracket van de play-offs voor een plekje in de halve finale. Maar vooral voor het laatste ticket voor de Worlds 2021.

Hoewel beide ploegen geen topniveau konden halen, wisten ze ons wel te verwennen met een van de meest spannende wedstrijden die deze split heeft gekend. Een match die maar liefst vijf rondes nodig had om een winnaar aan te duiden. En Fnatic bleek ook de sterkste tijdens die vijf partijen, waardoor G2 zich geen fouten kon permitteren.

De kwalificatie van Fnatic, dat via de loser bracket naar de grote finale van de Summer Split klom, laat wel een zure nasmaak achter bij de spelers van G2. Het team neemt voor de eerste keer in de geschiedenis niet deel aan de Worlds.

Maar voor Fnatic gaat het sprookje verder. Nochtans waren er heel wat vragen bij de keuzes van het management. Denk maar aan de rekrutering van Adam en de roleswap van Bwipo in de rol van jungler. De jonge toplaner Adam "Adam" Maanane, kwalificeert zich nu wel voor het wereldkampioenschap terwijl hij een jaar geleden nog maar furore maakte in de tweede Franse Divisie. We mogen ook de prestatie van Elias "Upset" Lipp niet vergeten, die een KDA van 171 tijdens de play-offs wist neer te zetten. Een fenomenale statistiek.

Toch is het nog niet afgelopen voor de Belgen Nisqy en Bwipo en hun teamgenoten. Zij nemen het nu zaterdag nog op tegen Rogue om een finaleplaats tegen MAD Lions af te dwingen. Die verkeren trouwens in een olympische vorm na hun overwinning (3-0!) tegen Rogue in de halve finale.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top