Volgens een bron van de Franse website 1pv onderhandelt G2 Esports al enkele weken met NAVI over de toekomst van supertalent m0NESY. De 16-jarige AWPer staat op het verlanglijstje van heel wat teams, maar G2 lijkt de enige concrete kandidaat om hem in te lijven. Voorlopig staat er nog niets op papier.

De geruchtenmolen over transfers in de CS:GO-scene draait nog steeds op volle toeren. Heel wat teams zijn op zoek naar versterking om NAVI uit te dagen. G2 Esports gaat nog een stap verder: de organisatie wil hen de getalenteerde AWPer m0NESY afsnoepen. De jonge Rus heeft momenteel een contract bij NAVI Junior, het academy team van de Majorwinnaar.

Maar NAVI wil het talent niet zomaar laten gaan. Volgens Oekraïense bronnen zou de organisatie maar liefst 600 000 dollar vragen. Een enorm bedrag, gezien m0NESY nog geen ervaring heeft op het hoogste niveau. G2 zit dan ook al enkele weken aan de onderhandelingstafel om die prijs naar beneden te halen.

Volgens de meest recente informatie van een insider bij 1pv zou G2 Esports het enige team zijn met concrete interesse. Als er een akkoord tussen de twee organisaties gevonden wordt, zou dat het einde betekenen van AmaNEk in het roster. Er staat nog niets op papier, de AWPer zou dus ook bij NAVI kunnen blijven.

Het is niet de enige wijziging in het kamp van de verliezende finalist van de PGL Major. Coach maLeK werd recent bedankt voor bewezen diensten. Als vervanger denkt de organisatie aan voormalig FunPlus Phoenix-coach emi, maar zijn afkoopsom zou te hoog liggen.

Ook op de positie van IGL zoekt G2 naar versterking. Het Europese team droomt luidop van Aleksib, momenteel actief bij OG Esports. Hij slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de Major, maar OG zou hem niet zomaar willen laten gaan. Het contract van de Fin loopt pas eind volgend jaar af.