FC Barcelona zou begin 2022 League of Legends-debuut maken

Door Proximus

Deel dit nieuws

FC Barcelona-fans, opgelet: het Catalaanse topteam zou volgend jaar aan een League of Legends-carrière beginnen. Dat meldt de Spaanse website 2Playbook. Barcelona zou een plaats in de Superliga gekocht hebben van S2V Esports, voor een bedrag tussen de 200 000 en 250 000 euro.

Na eFootball, Hearthstone en Rocket League gaat FC Barcelona nu ook de strijd aan in League of Legends. Enkele weken nadat S2V Esports de Superliga – de nationale Spaanse competitie – verliet, zou de Catalaanse club hun plaats overgenomen hebben. Volgens de website 2Playbook zou Barcelona onder meer Sevilla FC en Case eSports afgetroefd hebben.

Het gerucht hing al enkele maanden in de lucht, en een officiële aankondiging is er nog niet, maar FC Barcelona zou wel al een coach aangenomen hebben. Van eventuele namen van spelers is er nog geen sprake. Volgens de Spaanse nieuwssite zou de precaire financiële situatie van de club geen struikelblok zijn voor hun deelname aan de Superliga.

Nog een pikant detail: FC Barcelona wordt zo een rechtstreekse concurrent van het esportsteam van Gerard Piqué. De profvoetballer kocht samen met streamer Ibai Llanos een slot over van Astralis SB. Die duels worden heel interessant, aangezien Piqué al sinds 2008 voor de Catalaanse club voetbalt. Het officiële debuut van FC Barcelona in de Superliga zou gepland staan voor januari 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top