Maakt FC Barcelona binnenkort deel uit van de Superliga?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voetbalclub FC Barcelona zet een stap naar het League of Legends-universum door een samenwerking aan te gaan met S2V Digital Sports. Met het partnerschap zou de club zich kunnen vestigen op de Summoner’s Rift, en meer bepaald in de Superliga, de Spaanse competitie.

Het gerucht circuleert al enkele maanden. FC Barcelona is naar verluidt steeds meer geïnteresseerd in het League of Legends-esportsecosysteem. Terwijl de Catalaanse club al verschillende teams heeft op games als Rocket League en Hearthstone, ligt nu de MOBA van Riot Games in het vizier van Barca.

Enkele maanden geleden waren er geruchten dat de club misschien zou toetreden tot de Chinese competitie. Het lijkt erop dat de organisatie die ambitie heeft laten varen en nu geïnteresseerd is in een competitie veel dichter bij huis: de Superliga (de Spaanse nationale League of Legends-competitie; red.). De voetbalclub zou in de nabije toekomst namelijk een samenwerkingscontract kunnen ondertekenen met S2V Esports, een team dat deel uitmaakt van de organisatie S2V Digital Sports en dat in de Spaanse competitie actief is.

This image has an empty alt attribute; its file name is FcBarceloneRocketLeague.jpeg
Het Rocket League-team van Barca Esports

Door de geavanceerde samenwerking zou de Catalaanse organisatie haar stempel kunnen drukken op het S2V Esports-team. Het team zou de naam Barca Esports krijgen.

Ter herinnering, FC Barcelona ondertekende in augustus 2020 een samenwerkingsovereenkomst met Tencent Games, het bedrijf dat eigenaar is van Riot Games. De overeenkomst werd omschreven als een diepgaande communicatie tussen de twee entiteiten en was bedoeld om de aanwezigheid van de club in het ecosysteem te vergroten. En eerder dit jaar werd dus ook al gesproken over een mogelijk partnerschap tussen de club en een team uit de LPL (de Chinese competitie; red.). Maar dat gerucht is vandaag nog steeds niet officieel.

Indien de integratie in de Superliga officieel zou worden, zou FB Barcelona de tweede voetbalclub zijn die zich aansluit bij de competitie, na Cream Real Betis dat tot Real Betis Balompié behoort.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top