De streamer Ibai en Gerard Pique krijgen een slot in de Superliga

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Spaanse streamer Ibai Llanos en de profvoetballer Gérard Piqué hebben woensdag 1 september het slot van AstralisSB in het Spaanse kampioenschap League of Legends gekocht, de Superliga. Volgens Dotesports zou het duo zo'n 300 000 euro neergelegd hebben.

Het is nu ook officieel: de grootste Spaanse streamer, Ibai, krijgt binnenkort zijn eigen team in League of Legends. Net zoals zijn Franse collega Kameto en het bekende Karmine Corp, zal hij volgend seizoen deelnemen aan de vaderlandse competitie. In zijn geval is dat de Superliga.

Ook nog een gemeenschappelijk punt met Kameto, is dat hij zich niet alleen in dit avontuur stort. Tijdens de officiële aankondiging werd de Spanjaard geflankeerd door een bekend figuur uit de sportwereld. Niemand minder dan Gerard Pique, de legendarische verdediger van FC Barcelona.

Wie het wereldje een beetje volgt, weet al langer dat de voetballer geïnteresseerd is in esports. Zo lanceerde hij in 2017 eFootball.Pro, een esportscompetitie op FIFA voor de grootste clubs. Nu wil de Catalaan wel een versnelling hoger schakelen.

Om aan de competitie te kunnen deelnemen, moesten Ibai en zijn partner een bezet slot overkopen. Het duo koos uiteindelijk voor de plek van AstralisSB, het academische team van de Deense ploeg. Voor de aankoop waren beide heren bereid om 300 000 euro neer te tellen. Volgens Dotesports waren ook andere ploegen zoals Fnatic, Case Esports en Heretics geïnteresseerd. AstralisSB daarentegen liet al weten dat het zelf een slot heeft gekocht in de Northern League of Legends Championship (NLC), de Britse competitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top