‘Vlaanderen Vakantieland’ ontdekken in en aan het water

Films | Met de hitte die we de afgelopen week over ons hebben gekregen, is het niet gek dat we op zoek zijn naar verkoeling. Speciaal daarvoor staat ‘Vlaanderen Vakantieland’ deze week in het teken van water. Maureens gast is “heel toepasselijk een anker”: sportanker Maarten Vangramberen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste halte van deze aflevering is, natuurlijk, aan zee. Om de drie jaar wordt aan onze Vlaamse kust namelijk een grote openluchttentoonstelling gehouden: ‘Beaufort’. Van De Panne tot Knokke staan grote kunstwerken, met als thema dit jaar de band tussen de mens en de natuur. Starten doen Maureen en Maarten in De Panne, waar een octopus uit het zand tevoorschijn komt.
 
De kusttram brengt het duo van het ene naar het andere kunstwerk, al vinden ze zichzelf toch geen kunstkenners. Een installatie met twee giraffen op koelkasten kan hen niet bekoren, maar een stapel zandzakken in de zee blijkt uiteindelijk erg betekenisvol en actueel.

Riolenmuseum

De volgende bestemming op Maureens lijst brengt hen naar Brussel. Daar ligt namelijk het riolenmuseum. Het eerste wat Maureen opvalt aan de riolen is de geur. “Dat zal wel snel wennen”, stelt Maarten gerust. Maar iets later wordt het toch net iets erger wanneer de begeleider een van de luiken in de riool opent en vieze zwarte drek tevoorschijnkomt. “Hier ben je best erg voorzichtig, want als je erin valt, zien we je niet meer terug”, waarschuwt hij. Gelukkig zijn de ratten er nog, want zij maken toch zeker een derde van de riool proper.

Packraft

Activiteit drie is een pak properder, want Maureen en Maarten gaan een tochtje maken op de Dijle. Niet zomaar met een boot, maar met een packraft: een boot die perfect in je rugzak past. Na een tijdje te sukkelen met opblazen, is de packraft klaar voor gebruik. Maarten kan tijdens de tocht zelfs wat uitleg geven over de omliggende natuur: “Ik ben als kind altijd lid geweest van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Mijn specialiteit was amfibieën en reptielen.” Puur genieten dus voor deze natuurliefhebber.
 
Afsluiten doen we zoals elke week met Soe Nsuki en haar Soegesties. Vorige week stond ‘Vlaanderen Vakantieland’ dan wel in teken van bier, deze keer gaat Soe water proeven bij watersommelier Roland Vanden Abbeele in Leke. Daarna is het tijd om wat stoom af te laten in het interactief doecentrum Hidrodoe in Herentals, waar je alles vindt dat met water te maken heeft. Ook het moerasparcours in Oudenaarde mag niet ontbreken en afronden doet Soe door te gaan suppen op de Dijle in Mechelen.

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top