'Vlaanderen Vakantieland': met een biertje doorheen Vlaanderen

Films | In België houden we van onze bieren. In ‘Vlaanderen Vakantieland’ hadden ze dan ook het leuke idee om ‘bier’ als centrale thema te gebruiken in de zevende aflevering. Presentatrice Laura Govaerts ging proeven met televisiemaker Martin Heylen. Schol!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste stop is het gastronomische restaurant 'De Heeren van Liedekerke' in Denderleeuw, waar ze gezellig gaan koken. Heylen geniet er zichtbaar van en verschiet toch een beetje als hij in een gerecht melk en bier moet mengen. “Melk en bier zou ik nu eens nooit mengen”, vertelt hij. Het eindresultaat ziet er alvast heerlijk uit. Een echte ‘biermaaltijd’… We krijgen er al honger én dorst van.

De allereerste bierpijpleiding ter wereld ligt in Brugge

De twee gaan nadien naar de hopboerderij 't Hoppecruyt in Poperinge, waar ze een rondleiding krijgen. Ze leren er veel omtrent het proces van het maken van bier. Uiteraard mogen ze ook proeven van een aantal bieren met verschillende smaken.

De laatste stap is het zelf brouwen van een bier. Ze stellen hun eigen Vlaanderen Vakantieland-bier samen in stadsbrouwerij Gentse Gruut in Gent. Ze werken er zonder hop, maar maken gebruik van een kruidenmengsel. “Het is anders dan met hop. Ik mis dat toch wel een beetje”, laat Heylen weten.

Het slotakkoord is zoals elke week voor de ‘Soegesties’. Soe Nsuki bezoekt de biercollectie in 't Stationneke in Olen, ze volgt de allereerste bierpijpleiding ter wereld in Brugge, neemt een bad van water, hop, gerst en gist in de bierspa 'Bath & Barley' in Brussel, en ze gaat in Bierbeek op zoek naar alles wat met bier te maken heeft. Een smakelijke aflevering!

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top