'Vlaanderen Vakantieland' in een nieuw jasje

Films | Er bestaat een theorie dat mode zich om de zoveel tijd herhaalt, maar komen televisieprogramma’s ook terug? Volgens Eén wel, want daar is ‘Vlaanderen Vakantieland’ opnieuw van start gegaan. Wie zal ons door Vlaanderen loodsen nu Saartje Vandendriessche en co dat niet meer doen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Vlaanderen Vakantieland’ is een begrip in het Vlaamse televisielandschap. Het programma heeft van 1990 tot 2015 stand gehouden. Elke week opnieuw trokken een aantal reporters erop uit om je de beste reistips uit binnen- en buitenland te leren kennen. Het format was bekend en geliefd bij de kijkers, want het was niet door gebrek aan populariteit dat het werd opgeborgen. In 2015 was er sprake van besparingen bij de VRT, waardoor het doek viel over ‘Vlaanderen Vakantieland’.
 
De reporters die naar de leukste plekjes trokken, waren talrijk. Zo probeerden onder anderen Kobe Ilsen, Hilde De Baerdemaeker, Axl Peleman en Bart Van Avermaet adresjes en activiteiten uit die het programma kleurden. Het geheel werd echter aan elkaar gepraat door één presentatrice.
 
De laatste persoon die haar presentatietalent bovenhaalde was Saartje Vandendriessche. Van 2007 tot 2015 was zij het gezicht van het programma. Saartje sloot na 25 jaar ‘Vlaanderen Vakantieland’ af in het enige nationale park in België: Hoge Kempen. Haar laatste woorden waren toen haast profetisch: “vergeet niet, Vlaanderen is en blijft een vakantieland”. Nooit hadden we gedacht dat het op een moment onze enige mogelijke vakantiebestemming zou zijn.

Nieuwe garde

Nu we niet anders kunnen dan staycations plannen, was het volgens Eén het perfecte moment om ‘Vlaanderen Vakantieland’ terug van onder het stof te halen. "Als openbare omroep hebben we een gidsfunctie: mensen begeleiden in de wirwar van mogelijkheden", zegt Frederik Delaplace, CEO van de VRT. "In deze bizarre tijden, waarin we niet of moeilijk naar het buitenland kunnen reizen, willen we mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio en bijzondere plekken en activiteiten te ontdekken. Met de hedendaagse invulling zal "Vlaanderen vakantieland" weer voor veel inspiratie bij de kijkers zorgen."
 
Naast het feit dat er nu enkel in Vlaanderen gereisd wordt, is ook het format licht aangepast. Zo zal elke aflevering rond een bepaald thema draaien, de activiteiten worden aan de hand daarvan gekozen. Op het einde worden er ook in snel tempo nog enkele suggesties gedaan van dingen die je echt niet mag missen. Het format werd dus licht aangepast, maar ook de presentatie onderging een makeover. Drie nieuwe gezichten staan nu aan het roer: MNM-dj Laura Govaerts (26), ‘Helden’-actrice Maureen Vanherberghen (33) en stand-upcomedian Soe Nsuki (32).
 
Bekijk ‘Vlaanderen Vakantieland’ elke zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top