Door verschillende Covid-19-gerelateerde reisbeperkingen die momenteel van kracht zijn in Vietnam zal de regerende VCS-kampioen niet kunnen deelnemen aan de Mid-Season Invitational. Na de afgelasting van de 2020-editie is dit dus het tweede jaar op rij dat de Vietnamese kampioen de MSI zal missen.

 

Riot Games had het begin maart aangekondigd. Dit jaar zal de Mid-Season Invitational, een competitie die de kampioenen van de laatste split uit elke belangrijke league bijeenbrengt, op 6 mei offline doorgaan na een jaar afwezigheid. De Californische studio had toen de stad Reykjavik in IJsland aangeduid om de competitie te hosten, parallel met de eerste internationale Master op Valorant. Voor velen was dat een verstandige keuze aangezien het land geprezen wordt voor zijn bijna vlekkeloze aanpak van de gezondheidscrisis. De voorbeeldige aanpak maakt het mogelijk een evenement te organiseren waarop verschillende internationale teams bij elkaar komen.

Helaas heeft covid-19 zichzelf weer uitgenodigd op het feest en de hoop van een hele league verpest. Riot Games bevestigde namelijk dat GAM Esports, titelverdediger van het Vietnamese kampioenschap VCS, niet naar IJsland zal kunnen afreizen en dus ook niet zal kunnen deelnemen. De reden? De nationale reisbeperkingen waaraan de Vietnamezen momenteel nog onderworpen zijn.

“We hebben verschillende pistes onderzocht die het VCS-team in staat zouden stellen om mee te doen in IJsland, maar we zijn er niet in geslaagd om de juiste oplossing te vinden. We zijn enorm teleurgesteld dat we verder moeten zonder een van onze meest gepassioneerde leagues. Hoewel dit niets vergeleken is met het avontuur dat het team had kunnen beleven, zullen we GAM Esports zijn volledige deel van de prijzenpot geven alsof het team had deelgenomen aan het evenement”, aldus Director of Operations bij Riot Tom Martell.

Aangepaste groepen

Het gevolg: Riot Games heeft een nieuw groepsschema moeten creëren, maar eigenlijk verandert er niet veel. In groep A, waarin GAM Esports samen met de kampioenen van de Chinese League (LPL) en de Oceanische League (LCO) zou strijden, plaatsen de eerste twee teams zich voor het vervolg van het avontuur.

Vergeet niet dat MAD Lions, na zijn kroning in het LEC onder leiding van hun coach Mac, de kleuren van Europa zal verdedigen tegen enkele van de beste ploegen ter wereld. Tot de staf behoort ook de Belg Christophe “Kaas” van Oudheusden. Hij is er strategic coach. Ons landje zal dus ook aanwezig zijn op de MSI.