De Mid-Season Invitational, het geliefde evenement van de League of Legends-fans halverwege het seizoen, zal naar verwachting in 2021 terugkeren. Op het Twitter-account van uitgever Riot Games werd blijkbaar per ongeluk een visual gepubliceerd en die deed natuurlijk snel de ronde op het internet. Informatie die Riot Games ondertussen heeft bevestigd.

 

De Spring Split is nog steeds volop aan de gang in alle grote League of Legends-regio’s, maar de community kijkt nu al uit naar het tussenseizoen, en in het bijzonder naar de Mid-Season Invitational. En terecht, het lijkt erop dat een vinger bij Riot Games per ongeluk de verkeerde toets heeft ingedrukt. Dit weekend lekte namelijk een afbeelding uit op het Media Center van de website Lolesports, verantwoordelijk voor de communicatie rondom de competitie.

MSI 2021 Location leaked from lolesportsmedia! MSI will be held in Iceland from r/leagueoflegends

Op de homepage van de site kregen we een afbeelding te zien met de naam van het evenement en een beeld van een stad. Het gerucht verspreidde zich natuurlijk als een lopend vuurtje op Reddit en verschillende internetgebruikers gingen op onderzoek uit. Al snel werd duidelijk dat de foto in kwestie in Reykjavik was genomen. Internetgebruikers herkenden de kathedraal van Hallgrímskirkja, een van de bekendste in IJsland.

IJsland lijkt een logische keuze als bestemming voor een van de evenementen van het seizoen dat spelers uit de hele wereld samenbrengt. Sinds het begin van de pandemie heeft Riot er een erezaak van gemaakt om zijn toernooien, indien mogelijk, te organiseren in landen waar de gevolgen van het virus beperkt blijven. Het perfecte voorbeeld is natuurlijk het Worlds 2020-evenement dat in China doorging toen de wereld volledig in lockdown was. IJsland heeft sinds het begin van de pandemie slechts 6049 positieve gevallen geregistreerd en slechts 29 sterfgevallen. Natuurlijk wonen er wel heel weinig mensen op het eiland in vergelijking met andere landen.

Ter herinnering: de MSI is een evenement dat sinds 2015 op de kalender staat en dat de kampioenen van de verschillende competitieve regio’s samenbrengt. De MSI werd afgelast in het seizoen 2020, maar Riot Games slaagde erin zijn community tevreden te stellen door in de plaats een Mid-Season Cup te organiseren tussen de LCK en de LPL. Geografisch gezien liggen de twee regio’s zeer dicht bij elkaar en dus konden de teams online concurreren zonder al te veel last te hebben van lag, wat moeilijker is wanneer de strijdende kampioenen zich aan beide kanten van de Atlantische Oceaan bevinden. In 2019 won G2 de voorlopig laatste editie met 3-0 van Team Liquid.

Hoewel we de foto eerst niet meer op de site konden terugvinden, heeft Riot Games het gerucht net bevestigd. We kijken dus uit naar meer informatie die we binnenkort mogen verwachten. Als het evenement doorgaat, zullen we ongetwijfeld een aantal zeer mooie wedstrijden krijgen tussen de verschillende betrokken kampioenen. Verder kondigde Riot Games ook aan dat de eerste internationale LAN-wedstrijd van VALORANT op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats zal plaatsvinden. De Masters etappe van de Valorant Champions Tour zal zich dus aansluiten bij de MSI 2021 in IJsland!

Copyright afbeelding: LoL Esports