Tijd voor film: nu in de bioscoop (9 oktober)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is onder andere de actiethriller Gemini Man van Oscarwinnaar Ang Lee met Will Smith in de hoofdrol, het drama The Goldfinch gebaseerd op de bekroonde roman van Donna Tartt en de Franse familiesaga Au Nom de la Terre met Veerle Baetens in de hoofdrol. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Gemini Man

Henry Brogen is een moordenaar op leeftijd, werkzaam voor de NSA, die van plan is zijn carrière de rug toe te keren. Zijn opdrachtgevers willen hem echter niet laten gaan en maken een kloon van hem. Hierdoor moet Henry het opnemen tegen zijn jongere en nog snellere en sterkere versie, een die al zijn handelingen kan voorspellen.

Gemini Man is de nieuwe sciencefictionfilm van Oscarwinnaar Ang Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain) geproduceerd door Jerry Bruckheimer en gedraaid in het 3D+ HFR-formaat (60 beelden per seconde). Het scenario is geschreven door David Benioff (Game of Thrones), Billy Ray (Overlord, The Hunger Games) en Darren Lemke (Shazam!).

Actiethriller van Ang Lee, met Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen en Benedict Wong.

IMDb-score: 5,3/10

The Goldfinch

Theodore "Theo" Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag op het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een opwindend avontuur vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.

The Goldfinch is de verfilming van Donna Tartt's wereldwijd geprezen bestsellerroman, die de Pulitzerprijs fictie won in 2014. De film, geregisseerd door BAFTA Award-winnaar John Crowley (Brooklyn), wordt gedragen door een cast bestaande uit meerdere generaties onder leiding van Ansel Elgort (Baby Driver) als Theo Decker en Academy Award-winnaar Nicole Kidman (The Hours, Big Little Lies) als Mrs. Barbour. Het scenario is van de voor een Oscar genomineerde Peter Straughan (Tinker Tailor Soldier Spy).

Drama van John Crowley, met Ansel Elgort, Nicole Kidman, Oakes Fegley, Jeffrey Wrigth, Luke Wilson en Sarah Paulson.  

IMDb-score: 6,3/10

Au Nom de la Terre

Pierre is 25 wanneer hij terugkeert uit Wyoming naar zijn verloofde Claire en beslist de familieboerderij over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en zijn gezin zich uitgebreid. In het begin zijn het gelukkige tijden... Maar de schulden stapelen zich op en Pierre raakt uitgeput op het werk. Ondanks de liefde van zijn vrouw en kinderen, gaat hij langzaam ten onder...De film is opgebouwd als een familiesage en gebaseerd op het eigen verhaal van de regisseur. Een menselijk portret over de evolutie van de landbouwwereld in de afgelopen 40 jaar.

Au Nom de la Terre is een krachtige arthousefilm met een actueel thema die de aandacht wil vestigen op een schrijnend probleem in de landbouw in Frankrijk en heel Europa.

Frans drama van Edouart Bergeon met Veerle Baetens en Guillaume Canet in de hoofdrollen.

IMDb-score: 6,9/10

Chambre 212

Richard en Catherine zijn reeds lange tijd met elkaar getrouwd, maar heden heeft Catherine een affaire. Wanneer Richard hierachter komt, wordt hij tot wanhoop gedreven. Zijn vrouw vlucht weg naar hotelkamer 212, die zich recht tegenover hun huis bevindt. Via het hotel kan Catherine haar huis en echtgenoot in de gaten houden en contempleert ze over haar leven en huwelijk.

Chambre 212 (On a Magical Night) kreeg zijn wereldpremière in Un Certain Regard van het Filmfestival van Cannes, en won er in deze categorie de award voor 'Beste Actrice' (Chiara Mastroianni).

Franse komedie van Christophe Honoré met Chiara Mastroianni, Vincent Lacoste en Benjamin Biolay.

IMDb-score: 6,6/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Joker: Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen
2. It Chapter Two: Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader
3. Rambo V: Last Blood: Actiethriller van Adrian Grunberg, met Sylvester Stallone, Paz Vega en Sheila Shah
4. Downton Abbey: Historisch drama van Michael Engler, met Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Maggie Smith, Michelle Dockery, Matthew Goode en Imelda Staunton
5. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)

Bekijk ook:
De meest legendarische schurken uit het universum van de superhelden
Joker: meesterlijk portret van een psychopaat
Clowns in de hoofdrol: hip of horror
Van serie tot film: niet altijd even succesvol
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top