Dark, seizoen 2: de Apocalyps moet plaatsvinden

Series | Een slaperig Duits dorpje. Waar kinderen verdwijnen. Of verdwenen zijn. Of niet? Welkom terug in Winden! Deel 2 van de Dark-trilogie komt eraan, vanaf 21 juni op Netflix!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dark, de eerste Duitse Netflix Original-serie, kreeg zijn release in december 2017 en was meteen een schot in de roos. Duister, mysterieus en ook een beetje eng: wie net naar Stranger Things 2 had gekeken, kon meteen beginnen aan een nieuwe binge.

‘Dark’ speelt zich af in een dorpje in Duitsland en volgt vier families, die op een vreemde manier allemaal met elkaar verbonden zijn. Een mooi gemaakte serie met een sterke cast, boeiende en complexe personages en een zéér intrigerend verhaal.

Lees hier ons dossier over het eerste seizoen van ‘Dark’, dat een van de best bekeken volledig niet-Engelstalige series op Netflix was. Het tweede seizoen telt acht afleveringen van een uur en is vanaf 21 juni te bekijken op Netflix.

Welkom in Winden

‘Dark’ is een misdaadthriller met een bovennatuurlijke toets die zich afspeelt in Winden, een op het eerste gezicht slaperig dorp in Duitsland. Maar er gebeuren dus vreemde dingen in dat dorp.

Een paar kinderen verdwijnen mysterieus, en dat gebeurt blijkbaar niet voor het eerst. Vogels en schapen vallen zomaar ineens dood neer. En er is een kerncentrale waar dingen gebeuren die het daglicht niet mogen zien.

De verdwijning van twee jonge kinderen legt dubbellevens en verstoorde relaties bloot tussen vier families in het dorp: Ulrich Nielsen (Oliver Masucci), zijn vrouw Katharina (Jördis Triebel) en hun drie kinderen Magnus, Martha en Mikkel; Michael Kahnwald (Sebastian Rudolph), zijn vrouw Hannah (Maja Schöne) en hun zoon Jonas (Louis Hofmann); Peter Doppler (Stephan Kampwirth), zijn vader Helge (Hermann Beyer), zijn vrouw Charlotte (Karoline Eichhorn) en hun twee dochters; Aleksander Tiedemann (Peter Benedict), zijn vrouw Regina (Deborah Kaufmann) en hun zoon Bartosz (Paul Lux).

Tijd is niet lineair

“We vertrouwen erop dat tijd lineair is. Dat ze eeuwig en altijd vooruitgaat, tot in de oneindigheid. Maar het onderscheid tussen verleden, heden en toekomst is niets anders dan een illusie.”

Een van de vreemde dingen in de serie: tijdreizen. Het eerste seizoen start met de zelfmoord van Michael Kahnwald op 21 juni 2019.
Hoe komt het dat we opeens meer dan dertig jaar terug in de tijd gaan? Hetzelfde stadje, dezelfde huizen, hetzelfde schoolgebouw … maar dan in 1986.

In de slotscène van het eerste seizoen wordt Jonas wakker in een soort post-apocalyptische versie van Winden. Het jaar is 2052. “Welkom in de toekomst”, zegt een tienermeisje.

Welkom in de toekomst

Het nieuwe seizoen belooft opnieuw talloze plotwendingen, cliffhangers en reizen door de tijd. Verleden, heden en toekomst in Winden.



In het nieuwe seizoen zit Jonas vast in de toekomst en probeert hij wanhopig zijn weg terug te vinden naar Winden, anno 2020. Ondertussen proberen zijn vrienden Martha, Magnus en Franziska uit te vissen wat Bartosz te maken heeft met de mysterieuze incidenten uit het eerste seizoen. Alles hangt samen, zegt de trailer. En meer en meer mensen raken verstrikt in de gebeurtenissen, in gang gezet door een obscure figuur die alles doorheen verschillende tijdzones lijkt te controleren.

Trilogie

Netflix lanceerde onlangs een trailer waaruit blijft dat Dark een trilogie is, waarvan we dus nu deel 2 te zien krijgen. Een deel waarin de Apocalyps moet plaatsvinden, en Jonas heel wat voor de kiezen krijgt.



Het nieuwe seizoen is op Netflix te bekijken vanaf vrijdag 21 juni 2019, de dag waarop Michael Kahnwald in het begin van het eerste seizoen zelfmoord pleegde.
 
Benieuwd?
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top