What/If … Renée Zellweger je een indecent proposal doet?

Series | Een ongepast voorstel, geheimhouding en psychologische spelletjes met Renée Zellweger, Jane Levy en Blake Jenner. Thrillerserie What/If is nu te zien op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

What/If is een Netflix Original-anthologieserie van Mike Kelley, de maker van Revenge, die toont hoe één simpele beslissing je hele leven kan veranderen. En dat van de mensen om je heen.

De comeback van Renée Zellweger op het scherm, in een thrillerserie die doet denken aan de film Indecent Proposal. En die misschien hier en daar wat vreemd en ‘erover’ is, maar je toch telkens zal doen uitkijken naar de volgende aflevering.
Het eerste seizoen draait rond ontrouw, geheimen en verraad. Wat zou jij op het spel zetten om je dromen waar te maken? En wat gebeurt er als je normen en waarden laat varen?

Een sexy thrillerserie vol psychologische spelletjes, wendingen en vragen. What/If telt tien afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix.

Een jong koppel

Jane Levy en Blake Jenner spelen Lisa en Sean Donovan, een jong koppel uit San Francisco. Ze zijn gelukkig getrouwd, maar hun financiële situatie is niet bepaald rooskleurig.

Lisa is een intelligente, jonge vrouw met een wetenschappelijke opleiding en de ambitie om een medische start-up van de grond te krijgen. Sean is een voormalige baseballspeler die nu aan de kost komt als ambulancier en barman, maar droomt van een carrière bij de brandweer van San Francisco.

Aan de start van de serie ziet het er somber uit voor de twee. Lisa krijgt haar start-up maar niet gefinancierd, en het faillissement loert om de hoek.

Een meedogenloze, sexy miljonair

Enter Renée Zellweger, die in What/If haar opwachting maakt als Anne Montgomery, een befaamde en meedogenloze durfkapitalist. Haar motto: wie echt succes wil hebben, moet bereid zijn een prijs te betalen.

“True success comes at any cost”.

Zellwegers personage verschijnt voor het eerst in de bar van een hotel, wanneer Seans bardienst er bijna op zit. Het stormt, er zit bijna niemand in de bar en Sean heeft het wel gehad met de avond. “Voor mij een gin martini!”, klinkt het.

Anne Montgomery bestelt haar drankje, installeert zich aan de bar … en komt met een oplossing voor alle problemen.

Een indecent proposal

De trailer laat er geen twijfel over bestaan: What/If doet duidelijk denken aan Adrian Lyne’s Indecent Proposal uit 1993, met Robert Redford, Demi Moore en Woody Harrelson.




De miljonair in kwestie is deze keer een vrouw, haar voorstel lucratief en bedenkelijk. Anne Montgomery wil Lisa’s biotechbedrijf volledig financieren, met een ‘simpele’ overschrijving van tachtig miljoen dollar en hulp bij het vinden van een geschikte raad van bestuur.

In ruil daarvoor? Een nacht met Lisa’s man Sean en de contractuele verplichting dat hij nooit ofte nimmer met een woord mag reppen over wat er die nacht gebeurt.

Het koppel krijgt vierentwintig uur om na te denken of ze op het voorstel ingaan … maar, eerlijk is eerlijk, What/If zou geen thrillerserie zijn als “Neen, bedankt” het antwoord zou zijn.

Ontrouw, geheimen en verraad

Het eerste seizoen zit vol geheimen, psychologische spelletjes en vragen. Wat is er die fatale nacht gebeurd tussen Anne en Sean? Waarom kwam hij thuis met bebloede vuisten? Lisa mag geen vragen stellen, Sean mag geen antwoorden geven. Het hoeft niet gezegd dat zoveel mysterie, geheimen en al dan niet terechte veronderstellingen een relatie geen goed doen.

Was het trouwens wel toevallig dat Anne Montgomery die avond in de bar van dat hotel aanwezig was?

Cast

Naast Renée Zellweger (Bridget Jones, Cold Mountain, Jerry Maguire), Jane Levy (Castle Rock, Suburgatory) en Blake Jenner (Glee) zie je Daniella Pineda (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Lisa’s vriendin en zakenpartner, en Louis Herthum (Westworld) als Annes rechterhand Foster.

Verder zijn er rollen voor Samantha Ware (Glee), Keith Powers (Famous in Love), Juan Castano (Shades of Blue), John Clarence Stewart (Marvel's Luke Cage) en Dave Annable (Brothers & Sisters).

Sexy thriller, met een portie melodrama

What/If wordt door Netflix gepresenteerd als een neonoir social thriller die onderzoekt hoe één beslissing je leven kan veranderen en zich als een olievlek uitbreidt. Elke beslissing duwt je in een bepaalde richting en zet je weer voor andere beslissingen … maar altijd zijn er gevolgen.

Verwacht geen topserie met een sterk en geloofwaardig verhaal, maar eerder een sexy thrillerserie met een behoorlijke portie melodrama. Wie zin heeft in soapachtig vermaak zit hier best goed. Testen maar! What if dit jouw volgende bingewatch wordt?
Het eerste seizoen telt tien afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top