Narcos, seizoen 3: wie volgt Pablo op?

Series | Vrijdag 1 september gooit Netflix het 3e seizoen van Narcos online. Zonder Pablo Escobar, met nieuwe bad guys. Het Cali-kartel neemt de boel over, en hoe!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het tweede seizoen van Netflix Original-serie Narcos zien we hoe Pablo Escobar na zijn ontsnapping uit La Catedral in een grootscheepse klopjacht belandt. Een jaar na zijn ontsnapping is hij dood.

Maar het einde van de beruchte drugsbaron betekent niét het einde van de serie: Netflix bestelde twee extra seizoenen van ‘Narcos’. Het derde seizoen gaat vrijdag 1 september online en gooit de serie flink overhoop. Nieuwe acteurs erbij, en de focus verschuift naar een kartel dat in de eerste seizoenen eerder buiten het vizier van de autoriteiten bleef.
Verwacht je aan een seizoen dat spectaculairder en gewelddadiger is dan ooit!



Het derde seizoen van Narcos is vanaf vrijdag 1 september te bekijken. Alleen op Netflix uiteraard!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Cali-kartel

Pablo Escobar is weg, en zijn opvolging staat meteen klaar. Het Cali-kartel neemt de boel over, en hoe!

Dit zijn de grootste drugsbaronnen ooit, en ze runnen hun zaak als een echt bedrijf. Een miljardenbedrijf… Pablo Escobar verhandelde 104 ton cocaïne per jaar. Het Cali-kartel 340 ton. Ook per jaar dus.

Het kartel is – net als het Medellín-kartel van Escobar – vernoemd naar een Colombiaanse stad, Cali dus.

Vier godfathers

Het Cali-kartel werd opgericht door twee broers, Gilberto en Miguel Rodriguez Orejuela, en partner in crime José Santacruz Londoño. De vierde grote man van het kartel was Pacho Herrera.

Gilberto Rodriguez Orejuela (Damian Alcazar) is de leider van het kartel, zijn broer Miguel (Francisco Denis) het brein. Pacho Herrera (Alberto Ammann) is verantwoordelijk voor de handel met Mexico en Londoño (Pepe Rapazote) regelt de zaken in New York.

Het Cali-kartel begon met marihuana, maar was op zijn hoogtepunt verantwoordelijk voor 90% van de internationale cocaïnemarkt.

De heren hadden een bijnaam en die luidde ‘The Cali Gentlemen’, maar – dat had je al door – het waren geen aardige jongens. Deze gentlemen draaiden hun hand niet om voor een moord meer of minder.

Het einde van het kartel kwam in 2006, toen alle betrokkenen tijdens een proces in Miami schuldig pleitten en elk een gevangenisstraf van dertig jaar kregen.

Javier Peña (Pedro Pascal)

DEA-agent Javier Peña krijgt in de serie alweer de opdracht om hen in te rekenen, hoewel hij in het echte leven geen betrokken partij was. Hij heeft in de serie promotie gemaakt na de jacht op Escobar.

Pedro Pascal is er dus opnieuw bij, en dat vinden wij helemaal niet erg.

Zijn kompaan Boyd Holbrook, die in de eerste twee seizoenen de rol van agent Steve Murphy speelde, is in het derde seizoen niet meer te zien.

Nieuwe personages

Murphy is weg, Peña is erbij. Hij hoeft uiteraard niet alleen jacht te maken op de gentlemen uit Cali. Hij krijgt hulp van twee nieuwe DEA-agenten, Chris en Daniel, die weliswaar soms een beetje knullig overkomen.

Chris Feistl (Michael Stahl-David) en Daniel Van Ness (Matt Whelan) hebben dan ook nog niet erg veel ervaring. Maar gemotiveerd zijn ze wel!

Nog meer nieuwe personages maken hun opwachting. Criminelen, journalisten, politici en ook guerrillabeweging FARC passeert de revue.

We zien onder meer Jorge Salcedo (Matias Varela, links op de foto), de jonge veiligheidschef van het kartel die alle moeite van de wereld heeft om zijn gezin en zijn kinderen buiten schot te houden.

David Rodriguez (Arturo Castro) speelt de oudste zoon van Miguel, die in het begin niet erg geneigd lijkt te zijn een rol te spelen in het kartel.

Waarom kijken?

De oorspronkelijk ster van de serie, Wagner Moura (foto), is er niet meer bij. Pablo Escobar is immers dood. Maar de serie blijft zeker de moeite waard.

Met een nieuw berucht kartel dat ruim zijn plaats inneemt, mag je je verwachten aan een spectaculair derde seizoen. Een seizoen dat bovendien niet gewoon hetzelfde verhaal vertelt, maar dan met andere personages. We zien vier drugsbaronnen, met een totaal andere organisatie en manier van werken …

*

Netflix kondigde zoals gezegd ook al een vierde seizoen aan. Een releasedatum is nog niet bekend, maar als we het parcours van de vorige seizoenen volgen: september 2018. Maar goed, eerst het derde seizoen dus, dat vanaf vrijdag 1 september online gaat.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top