Acht succesvolle series die zich lieten inspireren door waargebeurde verhalen

Series | Wist jij dat deze acht hitseries - o.a. Bones, Breaking Bad en The Fall - zich lieten inspireren door waargebeurde verhalen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tv-series zijn hot de laatste jaren en ze komen in allerlei kleuren, vormen en genres. Comedy, drama en geschiedenis, er is voor elk wat wils.

Series als ‘Game of Thrones’ en ‘Jessica Jones’ zijn perfect om onze honger naar fictie en fantasy te stillen. Narcos, The Crown en Marco Polo prikkelen dan weer onze nieuwsgierigheid naar de levens van beroemde personages van vroeger of nu. Bij nog andere series is het minder duidelijk dat ze zich lieten inspireren door waargebeurde verhalen, maar toch is het zo. Sommige mensen hebben een turbulent leven, zo blijkt... Turbulent genoeg om als inspiratie te dienen voor een serie.

Wist jij dat de volgende acht series hun verhaal baseerden op echte gebeurtenissen? Van sommige zou je het niet meteen verwachten! Klik verder om meer te weten.

Breaking Bad

Fans van de succesvolle dramaserie ‘Breaking Bad’ kennen hoofdpersonage Walter White als een oorspronkelijk saaie chemieleraar aan de middelbare school die crystal meth gaat fabriceren. Niet voor het plezier, maar om zijn te onderhouden nadat hij de diagnose terminale longkanker heeft gekregen.

Wist je dat Walter White echt bestaat? In Alabama belandde de man op de most wanted list, en wel voor het produceren en verhandelen van crystal meth. De serie zou de mosterd naar verluidt verder ook hebben gehaald bij verhalen zoals die van William Duncan, een chemieleraar uit Texas, en Stephen Doran, een leraar uit Boston met kanker. Beiden zouden in 2011 in Amerika opgepakt zijn voor het runnen van drugslabo’s. Hebben de makers zich op dergelijke personages geïnspireerd of niet?

Breaking Bad is een razend populaire serie, niet in het minst door acteur Bryan Cranston, die op fenomenale wijze de rol van Walter White voor zijn rekening neemt.

De serie wist maar liefst 16 Emmy Awards en 2 Golden Globes in de wacht te slepen.
Op Netflix kun je nu kijken naar alle vijf seizoenen van Breaking Bad. Goed voor vele avondjes bankhangen!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


Downton Abbey

Een historisch drama dat een internationale hit werd en in 2012 zowel de Emmy en de Golden Globe voor beste miniserie won. De makers van ‘Downton Abbey’ lieten zich inspireren door 'To Marry An English Lord’, een boek van Gail MacColl en Carol Wallace.

De serie speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk aan het begin van de vorige eeuw en gaat over de levens van de elitaire familie Crawley en hun bedienden. Snobisme en intriges à volonté in deze serie, die zich afspeelt in en rond Highclere Castle. Dit indrukwekkende Victoriaanse kasteel wordt in de zomer overigens druk bezocht door liefhebbers van dit populaire kostuumdrama.

De zes seizoenen van ‘Downton Abbey’ zijn nu te bekijken op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Orange Is The New Black

Een absolute hit voor Netflix, deze serie die gebaseerd is op de memoires van Piper Kerman, 'Orange Is The New Black: My Year in a Women's Prison'. OITNB gaat over groep vrouwen die om uiteenlopende redenen in de gevangenis zitten, en belicht het povere gevangenissysteem in de Verenigde Staten.

Deze Netflix Original ging in première in 2013 en was dat jaar de meest bekeken serie voor de streamingdienst. Lees hier waarom ze volgens ons de moeite waard is.

De vier seizoenen van ‘Orange is the New Black’ zijn nu te bekijken op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

The Fall

‘The Fall’ is een dramaserie van de BBC, die werd opgenomen in Ierland en overal goed onthaald werd. Ze ging in première in 2013 en vertelt het verhaal van de Amerikaanse seriemoordenaar Dennis Rader, die ook wel de 'BTK' (Bind, Torture, Kill) werd genoemd.

Dennis Rader vermoordde tussen 1974 en 1991 maar liefst tien mensen. In de serie heet de killer Paul Spector en wordt hij gespeeld door Jamie Dornan. De geweldige Gillian Anderson maakt als Stella Gibson jacht op hem in een adembenemend spannende thriller.

Bij ons werden de eerste twee seizoenen van The Fall uitgezonden op Vitaya.

Scandal

De dramaserie ‘Scandal’ kwam voor het eerst op het scherm in 2012 en was meteen razend populair, mede door de schitterende prestatie van Kerry Washington, die de rol van het hoofdpersonage vertolkt: Olivia Pope, specialist in crisismanagement.

Ook deze serie is dus geïnspireerd op het echte leven. Olivia Pope heet in het echte leven Judy Smith, die in de Verenigde Staten erg populair is en mensen uit allerlei benarde situaties helpt. Smith is zowel co-creator als executive producer van de serie.

Vier seizoenen van ‘Scandal’ zijn nu te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.

Bones

De makers van ‘Bones’ lieten zich (licht) inspireren door de ervaringen van Kathy Reich, archeologe, forensisch wetenschapper en schrijfster.

De serie telt twaalf seizoenen en werd geproduceerd door Kathy Reich zelf. De verhalen zijn licht gebaseerd op haar 'Temperance Brennan'-romans, waarin het hoofdpersonage - Brennan - de auteur zelf vertolkt.

Temperance Brennan werkt samen met Seeley Booth om moorden op te lossen. Ze kunnen daarvoor alleen werken met botresten en lichamen in verre staat van ontbinding. In de serie wordt Brennan gespeeld door Emily Deschanel.

Bones is elke maandag om 21.30 uur te bekijken op Q2.

Call The Midwife

‘Call the Midwife’ is gebaseerd op de memoires van de inmiddels overleden Jennifer Worth, een vroedvrouw en muzikante.

Deze bekroonde BBC-dramaserie speelt zich af in de arme Londense wijken, net na de Tweede Wereldoorlog. ‘Call the Midwife’ kwam voor het eerst op tv in 2012 en was al snel de populairste tv-serie op BBC sinds 2001.

Entourage

De dramedy ‘Entourage’ is gebaseerd op het leven en de ervaringen van acteur Mark Wahlberg. We volgen de vriendschappen en dagelijkse belevenissen van Wahlberg – gespeeld door Adrian Grenier – als rijzende ster in Hollywood.

Het eerste seizoen kreeg zijn première in 2004. In totaal werden er acht seizoenen gemaakt, en Wahlberg zelf was een van de executive producers. De serie won 6 Emmy’s en 1 Golden Globe.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top