Hoe bellen via 4G?

Dankzij de nieuwe VoLTE-technologie (Voice Over LTE) kunt u in België bellen via 4G. Tot voor kort kon dat enkel via het 2G of 3G-netwerk.

Wanneer u belt via 4G verbruikt u geen data, maar gewoon belminuten.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE, hebt u een compatibel toestel nodig en moet uw toestel beschikken over de meest recente software:

1. Een compatibel toestel
    Momenteel kunt u enkel bellen via 4G op deze toestellen:
    • Apple: iPhone 6; iPhone 6 plus; iPhone SE; iPhone 6s; iPhone 6s plus; iPhone 7; iPhone 7 plus; iPhone 8; iPhone 8 plus; iPhone X; iPhone Xs; iPhone Xs Max; iPhone Xr.
    • Huawei: P10; Mate 10 Pro; P smart; P20 lite; P20; P20 Pro; Mate20 lite; Mate20; Mate20 pro; P smart 2019; P30 lite; P30; P30 Pro
    • LG: K11; G7 Fit; G7 ThinQ; V40 ThinQ; K30; K40.
    • Nokia: 7 plus; 7,1; 4,2; 5.1 Plus; 2,2.
    • Samsung: Galaxy S5; Galaxy S6; Galaxy S6 edge; Galaxy S6 edge+; Galaxy S7; Galaxy S7 edge; Galaxy S8; Galaxy S8+; Galaxy J5; Galaxy A3 2016; Galaxy A5 2016; Galaxy A3 2017; Galaxy A5 2017; Galaxy Xcover 4; Galaxy J3 2017; Galaxy J5 2017; Galaxy J7 2017; Galaxy Note 8; Galaxy A8 2018; Galaxy S9; Galaxy S9+; Galaxy A6; Galaxy A6+; Galaxy J6; Galaxy Note 9; Galaxy J4+; Galaxy A7 2018; Galaxy A9 2018; Galaxy S10e; Galaxy S10; Galaxy S10+; Galaxy A10; Galaxy A20e; Galaxy A40; Galaxy A50; Galaxy A70; Galaxy A80; Galaxy Xcover 4s; Galaxy Note10; Galaxy Note10+
    • Sony: Xperia XZ1; Xperia XZ1 Compact; Xperia XA2; Xperia L2; Xperia XZ2; Xperia XZ2 Compact; Xperia XA2 plus; Xperia XZ3.
    Andere toestellen volgen binnenkort.
  2. De juiste instellingen

Android:

• De meest recente software. Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op uw toestel.
    • Om VoLTE in of uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken> en beweegt u de slider naast Bellen via 4G naar rechts om de optie in de schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

Apple:

• Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel LTE in  en vink de optie Gesprekken en data aan of uit.
    • VoLTE wordt gradueel geactiveerd voor alle nummers. U ontvangt een sms wanneer VolTE voor uw nummer geactiveerd is.

Wilt u een VPN-applicatie gebruiken? Dan moet u in sommige gevallen VoLTE tijdelijk uitschakelen.