App TV
Proximus Pickx Download de app GRATIS
Openen

Zwem -en watersportnieuws

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts eindigen op tiende plaats op het WK zeilen

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn maandag na afloop van de zesde en tevens laatste dag op het WK zeilen in het Canadese Nova Scotia op de tiende plaats geëindigd in de 49erFX.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts klimmen naar elfde plaats op het WK zeilen

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts staan zondag na afloop van de vijfde dag op het WK zeilen in het Canadese Nova Scotia op de 11e plaats in de 49erFX.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn na vierde dag 13e in 49erFX op het WK zeilen

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts staan zaterdag na afloop van de vierde dag op het WK zeilen in het Canadese Nova Scotia op de 12e plaats in de 49erFX.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zakken naar 12e plaats in 49erFX

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts staan vrijdag na afloop van de derde dag op het WK zeilen in het Canadese Nova Scotia op de 12e plaats in de 49erFX.

Isaura Maenhout en Anouk Geurts na dag 2 op tiende plaats in 49erFX

Na afloop van de tweede dag op het WK zeilen in het Canadese Nova Scotia staan onze landgenotes Isaura Maenhout en Anouk Geurts donderdag op de tiende plaats in de 49erFX.

Logan Vanhuys 9e in de Marathon Swim World Series in Canada

Logan Vanhuys is gisteren negende geworden in de Marathon Swim World Series, de derde manche van de Wereldbeker openwaterzwemmen. De derde manche ging door in Lac-Mégantic in Canada. De overwinning gi

Logan Vanhuys wordt 14e op EK tijdens 10 km openwaterzwemmen

Logan Vanhuys is vandaag nabij het Italiaanse Ostia op de 14e plaats geëindigd op de 10 kilometer in open water tijdens het Europees kampioenschap zwemmen.

Hermien Peters en Lize Broekx na lottrekking naar halve finales K2 500 meter

Hermien Peters en Lize Broeckx zijn in München tweede geëindigd in hun reeks van de K2 500 meter op het EK kajak sprint. Zo plaatsten ze zich voor de halve finales.

Artuur Peters plaatst zich vlot voor finale K1 1.000m

Artuur Peters heeft zich vandaag rechtstreeks geplaatst voor de finale van de K1 1.000m kajak bij de mannen op de Europese kampioenschappen in het Duitse München.

Valentine Dumont zevende in finale 400 meter vrije slag op het EK zwemmen

Valentine Dumont is op de Europese kampioenschappen in Rome zevende geworden in de finale van de 400 meter vrije slag. Ze tikte aan in 4:10.51, ruim een seconde boven haar haar Belgisch record (4:09.4

Florine Gaspard achtste in finale 50 meter schoolslag op het EK zwemmen

Florine Gaspard is op de Europese zwemkampioenschappen in Rome achtste geworden in de finale van de 50 meter schoolslag. Ze tikte aan in 31.46, zestig honderdsten trager dan de 30.86 die ze gisteren i

Dumont bereikt finale 400 meter vrije slag op EK zwemmen

Valentine Dumont heeft zich geplaatst voor de finale van de 400 meter vrije slag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Lucie Hanquet, die een persoonlijk record zwom, en Alisée Pisane sla

Florine Gaspard plaatst zich voor finale 50 meter schoolslag op het EK zwemmen

Florine Gaspard heeft zich op de Europese kampioenschappen in Rome voor de finale van de 50 meter schoolslag geplaatst. Ze tikte in haar halve finale als vierde aan in 30.86 dertig honderdsten boven h

Nieuw Sport Vlaanderen Willebroek moet "watersportcentrum van wereldklasse" worden

De gemeente Willebroek en Sport Vlaanderen, de sportadministratie van de Vlaamse overheid, hebben vier ontwerpteams geselecteerd voor de opmaak van een masterplan voor een nieuw Sport Vlaanderen Wille

Alisée Pisane achtste in finale 1.500 meter op het EK zwemmen

Alisée Pisane is maandag op de Europese zwemkampioenschappen in Rome in 16:37.34 achtste geworden in de finale van de 1.500 meter vrije slag. De Italiaanse Simona Quadarella won in 15:54:15, voor de H

Zinke Delcommune uitgeschakeld in halve finales 200 meter wisselslag op het EK zwemmen

Roos Vanotterdijk uitgeschakeld in halve finales 100 meter rugslag

Roos Vanotterdijk heeft zich maandag op het EK in Rome niet voor de finale van de 100 meter rugslag kunnen plaatsen. Ze tikte in haar reeks als zevende aan in 1:01.61, 71 honderdsten boven haar Belgis

Roos Vanotterdijk achtste in finale 100 meter vlinderslag

Delcommune naar halve finales 200 m wisselslag, Franquinet uitgeschakeld

Zinke Delcommune heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 200 meter wisselslag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Ambre Franquinet strandde in de reeksen

Roos Vanotterdijk bereikt halve finales 100 m rugslag

Roos Vanotterdijk heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter rugslag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome.

James Wilby pakt Europese titel op 200 m school, Marrit Steenbergen wint ook 200 m vrij

De Brit James Wilby heeft zondag de Europese titel op de 200 m schoolslag veroverd op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Kristof Milak pakt goud op 100 m vlinder op het EK zwemmen, Analia Pigree is Europees kampioene op 50 m rug

De Hongaar Kristof Milak heeft zich zondag tot Europees kampioen op de 100 meter vlinderslag gekroond op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het goud op de 50 meter rugslag bij de vrouwen

Roos Vanotterdijk stoot door naar finale 100 m vlinderslag op het EK zwemmen

Roos Vanotterdijk heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de 100 meter vlinderslag op het EK zwemmen in het Italiaanse Rome.

Lucas Henveaux strandt in halve finales 200 m vrije slag op het EK zwemmen

Lucas Henveaux is er zondag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 200 meter vrije slag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Alisée Pisane stoot met Belgisch record op 1.500 meter vrije slag door naar finale

Alisée Pisane heeft zondag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome het Belgische record op de 1.500 meter vrije slag verbeterd. Het leverde haar een ticket voor de finale op.

Roos Vanotterdijk bereikt halve finales 100 meter vlinderslag

Roos Vanotterdijk heeft zich zondag geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag op het EK zwemmen in het Italiaanse Rome.

Lucas Henveaux stoot door naar halve finales 200 meter vrije slag op het EK zwemmen

Lucas Henveaux heeft zich zondag geplaatst voor de halve finales van de 200 meter vrije slag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Britse vrouwen verlengen titel op 4x100 meter vrije slag op het EK zwemmen

De Britse vrouwen hebben zaterdag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome de 4x100 meter vrije slag op hun naam geschreven. Ze verlengden zo hun titel van vorig jaar.

Gregorio Paltrinieri wint voor eigen volk 800 meter vrije slag op het EK zwemmen

De Italiaan Gregorio Paltrinieri heeft zaterdag op het EK zwemmen in Rome goud veroverd op de 800 meter vrije slag.

Hongaarse Mihalyvari Farkas wint goud op 400 meter wisselslag op het EK zwemmen

De Hongaarse Viktoraia Mihalyvari Farkas heeft zaterdag op het Europees kampioenschap zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome goud veroverd op de 400 meter wisselslag.

Benedetta Pilato wint voor eigen volk goud op 100 meter schoolslag op het EK zwemmen

De Italiaanse tiener Benedetta Pilato heeft zaterdag op het EK zwemmen in Rome goud veroverd op de 100 meter schoolslag.

Sarah Sjöström pakt vijfde Europese titel op 50 meter vlinderslag op het EK zwemmen

De Zweedse zwemvedette Sarah Sjöström heeft zich zaterdag op het EK in Rome voor de vijfde keer in haar carrière tot Europees kampioene op de 50 meter vlinderslag gekroond.

Fransman Yohann Ndoye Brouard pakt goud op 200 meter rugslag op het EK zwemmen

De Fransman Yohann Ndoye Brouard heeft zaterdag op het EK zwemmen in Rome goud gewonnen op de 200 meter rugslag.

Roemeense tiener David Popovici verbetert wereldrecord 100 meter vrije slag op het EK zwemmen

De pas 17-jarige Roemeen David Popovici heeft zaterdag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome het wereldrecord op de 100 meter vrije slag verbeterd.

Valentine Dumont grijpt net naast finale 200 meter vrije slag op het EK zwemmen

Valentine Dumont is er zaterdag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 200 meter vrije slag.

Roos Vanotterdijk grijpt op 50 meter rugslag naast plek in halve finale EK

Roos Vanotterdijk heeft zich vandaag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de 50 meter rugslag.

Valentine Dumont bereikt op 200 meter vrije slag halve finale op het EK zwemmen

Valentine Dumont heeft zich zaterdag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome geplaatst voor de halve finales op de 200 meter vrije slag.

Nederlandse vrouwen winnen 4x100 meter wisselslag op het EK zwemmen

De Nederlandse vrouwen hebben vrijdag op het EK zwemmen in Rome de 4x100 meter wisselslag gewonnen.

Italiaanse Quadarella zwemt naar derde Europese titel op 800 meter vrije slag op het EK zwemmen

De Italiaanse Simona Quadarella heeft zich vrijdag voor de derde keer op rij tot Europees kampioene op de 800 meter vrije slag gekroond.

Popovici verbetert Europees record 100 m vrije slag op het EK zwemmen

De tweevoudige wereldkampioen David Popovici heeft het Europees record op de 100 meter vrije slag aangescherpt tot 46.98 tijdens de halve finales op het EK zwemmen in Rome. Het 17-jarige Roemeense fen

Nicolo Martinenghi pakt goud op 100 m schoolslag op het EK zwemmen

De Italiaan Nicolo Martinenghi heeft zich vtot Europees kampioen gekroond op de 100 meter schoolslag tijdens het EK zwemmen in Rome.

Thomas Ceccon pakt goud op 50 m vlinderslag op het EK zwemmen

De Italiaan Thomas Ceccon heeft zich tot Europees kampioen gekroond op de 50 meter vlinderslag op het EK zwemmen in Rome. Voor eigen publiek triomfeerde Ceccon in 22.89, voor de Fransman Maxime Grouss

Elias Meeus kan niet stunten in reeksen 100 meter vrije slag op EK zwemmen

Elias Meeus heeft zich vandaag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vrije slag.

Roos Vanotterdijk bereikt halve finales 50 meter vlinderslag op EK zwemmen

Roos Vanotterdijk heeft zich vandaag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag.

Hongarije wint 4x200m vrij bij mannen, goud voor Nederland bij vrouwen

Hongarije heeft de gouden medaille veroverd op de 4x200 meter vrije slag bij de mannen op het EK zwemmen in Rome. Bij de vrouwen ging de Europese titel naar Nederland.

Alberto Razzetti pakt Europese titel op 400 m wisselslag

De Italiaan Alberto Razzetti (23) heeft zich tot Europees kampioen gekroond op de 400 meter wisselslag tijdens het EK zwemmen in Rome.

Geen finale 800 meter voor Alisée Pisane en Lucie Hanquet op EK zwemmen

Alisée Pisane en Lucie Hanquet hebben zich vandaag op het EK in Rome niet voor de finale van de 800 meter vrije slag kunnen plaatsen.

Zes Belgische kajakkers naar München

België stuurt zes kajakkers, twee mannen en vier vrouwen, naar de Europese kampioenschappen in München (18-21 augustus). De Vlaamse federatie maakte vandaag bekend dat Artuur Peters, Bram Sikkens, Her

Australische vrouwen zwemmen wereldrecord 4x200 meter vrije slag op Gemenebestspelen

De Australische vrouwen hebben zondag op de Gemenebestspelen in het Engelse Birmingham een wereldrecord op de 4x200 meter vrije slag gezwommen. Madison Wilson, Kiah Melverton, Mollie O'Callaghan en Ar

Beloften Aaron Andries en Tristan Vandenbussche pakken goud in dubbeltwee

Op het WK roeien voor beloften in het Italiaanse Varese hebben Aaron Andries en Tristan Vandenbussche vandaag de gouden medaille veroverd in de dubbeltwee.

Jonas Gerckens kwalificeert zich voor de Route du Rhum 2022

Jonas Gerckens heeft zijn kwalificatie voor de Route du Rhum 2022 in de nacht van donderdag op vrijdag veilig gesteld bij zijn aankomst in de Drheam Cup in het Franse Trinité-sir-Mer.

Team Belgium sluit Wereldspelen af met twintig medailles

België heeft zondag de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham afgesloten met een totaal van twintig medailles: 11 keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons.

Louis Croenen zet een punt achter zijn zwemcarrière

Louis Croenen heeft bekendgemaakt op 28-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn loopbaan als zwemmer. Croenen zwom op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro de finales van de 200 meter

Daan Cox 16e op kajakmarathon standaard afstand op de Wereldspelen

Brons 4x25 meter popzwemmen "hele opluchting" voor Aurélie Romanini

"We hebben hier hard voor gewerkt en het is een hele opluchting dat het dan lukt", verklaarde Aurelie Romanini, nadat ze op de Wereldspelen in Birmingham (Alabama) samen met Sofie Boogaerts, Stefanie

Belgische mannen vijfde in 4x25 meter popzwemmen

Het Belgische aflossingsteam in het reddend zwemmen is maandag vijfde geworden in de 4x25 meter popzwemmen op de Wereldspelen in Birmingham (Alabama) . Met een tijd van 1:10.79 waren Joni Ceusters, Ma

Roos Vanotterdijk verovert met zilver op 50 meter vlinderslag 5e medaille in Roemenië

Roos Vanotterdijk heeft op het EK zwemmen voor junioren in het Roemeense Otopeni de zilveren medaille behaald in de finale van de 50 meter vlinderslag. Het is voor de beloftevolle Belgische zwemster,

Roos Vanotterdijk zwemt in Belgisch record naar zilver op 100 meter rugslag

Roos Vanotterdijk heeft op het EK zwemmen voor junioren in het Roemeense Otopeni met een Belgisch record (1:00.90) de zilveren medaille behaald in de finale van de 100 meter rugslag.

Vanotterdijk bereikt finale 50m vlinder en 100m rug, Delcommune door in 200m wissel

Roos Vanotterdijk heeft zich zaterdag op het EK zwemmen voor junioren in het Roemeense Otopeni geplaatst voor de finale van de 50 meter vlinderslag en de finale van de 100 meter rugslag. Zinke Delcomm

Roos Vanotterdijk in Belgisch record naar goud op 100 meter vlinder

Roos Vanotterdijk heeft op het EK zwemmen voor junioren in een Belgisch record goud veroverd op de 100 meter vlinderslag. In het Roemeense Otopeni tikte de 17-jarige Vanotterdijk aan in 57.85, zes hon

Top