App TV
Proximus Pickx Download de app GRATIS
Openen

Zwem -en watersportnieuws

Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck worden 12e in de 49er van de Allianz Regatta in Medemblik

Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck zijn in de 49er op de twaalfde plaats geëindigd in de Allianz Regatta, de wereldbekermanche zeilen in het Nederlandse Medemblik (IJsselmeer).

Yannick Lefébvre en Jan Heuninck zakken naar dertiende plaats in Medemblik

Yannick Lefébvre en Jan Heuninck zijn vrijdag in de 49er van de tiende naar de dertiende plaats gezakt na afloop van de derde dag van de Allianz Regatta, de Wereldbekermanche zeilen in het Nederlandse

Logan Vanhuys zet met 12e plaats in Setubal beste seizoensresultaat neer

Logan Vanhuys heeft zaterdag tijdens de derde wereldbekermanche openwaterzwemmen van het seizoen in het Portugese Setubal zijn beste seizoensresultaat verwezenlijkt op de 10 kilometer. De Italiaan And

Logan Vanhuys eindigt als 28e op de 10 kilometer in Golfo Aranci

Logan Vanhuys is zaterdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker openwaterzwemmen in Golfo Aranci op Sardinië op de 28e plaats geëindigd op de 10 kilometer.

Valentine Dumont scherpt haar Belgisch record op 400m vrije slag aan op de Circuit Mare Nostrum-meeting in Barcelona

Valentine Dumont heeft woensdag op de Mare Nostrum-meeting in Barcelona haar Belgisch record op de 400 meter vrije slag aangescherpt. Ze tikte in de finale als tweede aan in 4:08.81 en deed daarmee ze

Valentine Dumont flirt op 200 meter vrije slag met haar Belgisch record

Valentine Dumont is zaterdag op de eerste manche van het Circuit Mare Nostrum in het Franse Canet-en-Roussillon tweede geworden op de 200 meter vrije slag. Met haar chrono van 1:58.26 kwam de Naamse d

Logan Vanhuys 21e in de 10km WB openwaterzwemmen in Egypte

Onze landgenoot Logan Vanhuys is maandagvoormiddag op de 21e plaats geëindigd in de 10 kilometer bij de mannen op de Wereldbekermanche openwaterzwemmen in het Egyptische Soma Bay.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts worden zesde in 49erFX op slotdag van de Olympische zeilweek in Hyères.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn zaterdag op de zesde plaats geëindigd in de categorie 49erFX op de slotdag van de Olympische zeilweek in het Franse Hyères.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts bereiken medaillerace in 49er FX tijdens zeilweek in Hyères

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn vrijdag, na de vijfde dag op de Olympische zeilweek in het Franse Hyères, op de derde plaats geëindigd na dertien regatta's in de categorie 49er FX. Daarmee hebben

Belgische delegatie voor het WK zwemmen in Japan bestaat uit dertien zwemmers

De Belgische zwembond (KBZB) heeft donderdag haar selectie voor de wereldkampioenschappen zwemmen in Fukuoka (14-30 juli) bekendgemaakt. Dertien Belgen maken de oversteek naar Japan.

Emma Plasschaert zakt van twee naar vijf na tweede dag van de Olympische zeilweek in Hyères

Emma Plasschaert is dinsdag op de tweede dag van de olympische zeilweek in het Franse Hyères-Toulon van de tweede naar de vijfde plaats gezakt in de enige race in de ILCA 6.

Emma Plasschaert opent met tweede plaats de Olympische zeilweek in Hyères

Emma Plasschaert heeft haar start niet gemist in de 54e editie van de Olympische Zeilweek in het Franse Hyères. Na twee races in de ILCA 6 staat ze op de tweede plaats.

Noah De Schryver verbetert zijn Belgisch record 200 meter schoolslag op het BK zwemmen

Noah De Schryver heeft zondag op de derde en laatste dag van het BK zwemmen in Antwerpen (groot bad) zijn Belgisch record op de 200 meter schoolslag aangescherpt.

Lucas Henveaux verpulvert Belgisch record op 400 meter vrije slag op het BK zwemmen

Lucas Henveaux heeft zaterdag op het BK zwemmen in Antwerpen (groot bad) het Belgisch record op de 400 meter vrije slag verbeterd, daags nadat hij daarin ook slaagde op de 200 meter vrij.

Evgeniia Chikunova verpulvert wereldrecord 200m schoolslag

De Russin Evgeniia Chikunova heeft vrijdag het wereldrecord 200 meter schoolslag in groot bad verpulverd. Op de laatste dag van de Russische zwemkampioenschappen in Kazan won de 18-jarige Chikunova me

Florine Gaspard verbetert haar Belgisch record op 50m schoolslag op het BK zwemmen

Florine Gaspard (21) heeft vrijdag op het BK zwemmen in Antwerpen (groot bad) haar Belgisch record op de 50 meter schoolslag aangescherpt.

Florine Gaspard verbetert haar Belgisch record op 50m schoolslag op het BK zwemmen

Florine Gaspard (21) heeft vrijdag op het BK zwemmen in Antwerpen (groot bad) haar Belgisch record op de 50 meter schoolslag aangescherpt.

Emma Plasschaert leidt Belgische delegatie tijdens Olympische zeilweek in Hyères

In het Franse Hyères verdedigen zeven boten komende week de Belgische eer tijdens de 54e editie van de Olympische Zeilweek, één van de belangrijkste Europese wedstrijden op de kalender.

Adam Peaty geeft verstek voor WK in Japan

De Brit Adam Peaty, die te kampen heeft met psychologische problemen, is zoals verwacht niet opgenomen in de Britse selectie voor het WK zwemmen van komende zomer in het Japanse Fukuoka (14-30 juli),

Geen persoonlijk record voor Noah De Schryver en Jade Smits in Eindhoven

Noah De Schryver heeft zondag een chrono van 1:03.34 op de tabellen gezet in de reeksen van de 100 meter schoolslag tijdens de vierde en laatste dag van de Eindhoven Qualification Meet in groot bad.

Jade Smits eindigt als achtste in finale 100 meter rugslag in Eindhoven

Jade Smits is zaterdag als achtste en laatste geëindigd in de finale van de 100 meter rugslag op de Eindhoven Qualification Meet in groot bad in Nederland.

Emma Plasschaert wordt 6e in Mallorca

Zeilster Emma Plasschaert is zaterdag in het Spaanse Palma de Mallorca op de zesde plaats geëindigd in de ILCA 6 (ex-Laser Radial) tijdens de Trofeo Princesa Sofia.

Jade Smits naar finale 100m rugslag in Eindhoven

Jade Smits heeft zaterdag de achtste tijd laten optekenen in de reeksen van de 100m rugslag op de derde dag van de Eindhoven Qualification Meet in groot bad. Zaterdagnamiddag (17u27) treedt ze aan in

Noah De Schryver verbetert Belgisch record 200m schoolslag op de Eindhoven Qualification Meet

De 21-jarige Noah De Schryver heeft vrijdag het Belgisch record op de 200 meter schoolslag in groot bad verbeterd tijdens de Eindhoven Qualification Meet.

Emma Plasschaert staat achtste na acht regatta's in de ILCA 6 op de Tropheo Princesa Sofia

Emma Plasschaert bezet na acht regatta's de achtste plaats in de ILCA 6-klasse op de Trofeo Princesa Sofia zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca.

Jade Smits 8e in 200m rugslag op de eerste dag van de Eindhoven Qualification Meet

Jade Smits is donderdag op de achtste plaats geëindigd in de 200 meter rugslag op de eerste dag van de Eindhoven Qualification Meet.

Plasschaert klimt naar 10e plaats in ILCA 6-klasse in de Tropheo Princesa Sofia zeilen, Maenhaut en Geurts zijn 3e in 49er FX

Emma Plasschaert staat na vijf regatta's op de tiende plaats in de ILCA 6-klasse in de Trofeo Princesa Sofia zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca. Plasschaert begon de dag met een negende plaats en

Internationale Zwembond steunt IOC over toelating Rusland

De Internationale Zwembond World Aquatics steunt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voorlopig in haar voornemen Russen en Wit-Russen onder voorwaarden weer toe te laten tot sportevenementen. Om

Moeizame start voor Emma Plasschaert, 33e in de ILCA 6 in de Princesa Sofia Trofee zeilen

Emma Plasschaert staat dinsdag na afloop van de eerste twee regatta's pas op de 33e plaats in de ILCA 6 in de Prinses Sofia Trofee zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca.

Cyril Evrard start met 97e plaats in IQ FOIL in Mallorca

In de Prinses Sofia Trofee zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca is onze landgenoot Cyril Evrard maandag in zijn eerste race in de IQ FOIL (windsurfen) als 97e geëindigd, met 33 punten. In de andere

Summer McIntosh zwemt op 400m wisselslag tweede wereldrecord in handvol dagen

De Canadese zwemsensatie Summer McIntosh heeft zaterdag op een meeting in eigen land in Toronto het wereldrecord op de 400 meter wisselslag verbeterd. Vijf dagen geleden lukte de zestienjarige al een

Valentine Dumont verbetert haar Belgisch record 200m vrij en plaatst zich voor WK

Valentine Dumont (22) heeft donderdag haar Belgisch record op de 200 meter vrije slag aangescherpt tot 1:57.91 op de Spaanse kampioenschappen in groot bad in Palma de Mallorca.

Emma Plasschaert zakt op slotdag naar 8e plaats op het EK zeilen, William De Smet wordt 5e

Zeilster Emma Plasschaert is vrijdag achtste geworden in de ILCA 6-categorie op het Europees kampioenschap ILCA in het Italiaanse Andora.

Emma Plasschaert neemt opnieuw tweede plaats in op het EK zeilen ILCA

Zeilster Emma Plasschaert, woensdag naar de derde stek gezakt, heeft donderdag in het Italiaanse Andora (Ligurië) opnieuw de tweede plaats ingepalmd op het EK ILCA 6. De 29-jarige Oostendse werd 9e en

Emma Plasschaert behoudt tweede plaats op het EK zeilen ILCA, Verstraelen krijgt bestraffing

Emma Plasschaert staat na afloop van de tweede competitiedag op het Europees kampioenschap ILCA 6 in het Italiaanse Andora nog steeds op de tweede plaats.

Emma Plasschaert zeilt naar tweede plaats in eerste regatta op het EK zeilen ILCA

Emma Plasschaert is maandag op de tweede plaats geëindigd in de eerste regatta van de ILCA 6-categorie op de tweede dag van het Europees kampioenschap ILCA in het Italiaanse Andora.

Alisée Pisane verbetert haar Belgisch record op 1500m vrij in Edinburgh

Alisée Pisane heeft zondag haar Belgisch record op de 1500 meter vrije slag aangescherpt tot 16:22.18 tijdens een internationale zwemmeeting in het Schotse Edinburgh. Ze is zo ook geplaatst voor het W

Alisée Pisane verbetert haar Belgisch record op 1500m vrij in Edinburgh

Alisée Pisane heeft zondag haar Belgisch record op de 1500 meter vrije slag aangescherpt tot 16:22.18 tijdens een internationale zwemmeeting in het Schotse Edinburgh.

Kaylee McKeown verbetert wereldrecord 200 m rugslag

De Australische Kaylee McKeown heeft vrijdag in Sydney het wereldrecord op de 200 meter rugslag in groot bad aangescherpt. Vier maanden voor het WK zwemmen in het Japanse Fukuoka (14-30 juli) zette de

Belgische sporthelden: Frederik Deburghgraeve, op weg naar goud en glorie in Atlanta

De Belgische zwemmers hebben zelden geschitterd op de Olympische Spelen. Ze wonnen bijvoorbeeld slechts drie medailles. De enige gouden medaille werd in 1996 gewonnen door Frederik Deburghgraeve op de

Deze atleten openden de debatten over homoseksualiteit

In een moedige video op Twitter sprak de Tsjechische voetbalinternational Jakub Jankto recent voor het eerst openlijk over zijn homoseksuele geaardheid. Deze atleten hadden ook de moed om voor de hele

Hoorde je al over het Belgsche kajaktalent Léo Montulet?

Léo Montulet uit Dinant kreeg zojuist zijn eerste professionele sportcontract bij Adeps, de sportdienst van de Waalse overheid, dankzij sterke recente resultaten. Het begin van een nieuw hoofdstuk voo

Superatleten: Beatrice Hess

Wat een carrière! De Franse zwemster Beatrice Hess won in haar loopbaan maar liefst 26 medailles op de Paralympische Spelen. Twintig daarvan hadden bovendien een gouden randje. Proximus Pickx blikt te

Natalie du Toit, eerste geamputeerde zwemster in valide finale

Iedereen herinnert zich Oscar Pistorius, de Zuid-Afrikaanse man met geamputeerde onderbenen die met de valide renners meedeed. Maar vóór hem concurreerde een Zuid-Afrikaanse vrouw met een geamputeerd

Emma Plasschaert dicht bij het winnen van een medaille in de Laser Radial-klasse

De Belgische zeilster Emma Plasschaert staat na de tiende regatta vijfde in de Laser Radial-klasse van het zeiltoernooi op de Olympische Spelen. De nummer één van de wereld mag alvast dromen van een e

Fanny Lecluyse: het lichtpuntje in de Belgische zwemduisternis

Het was van 1996 geleden, tijdens de Olympische Spelen van Atlanta, maar België heeft opnieuw een vrouw in een olympische zwemfinale. Na Brigitte Becue heeft Fanny Lecluyse zich geplaatst voor de fina

Team Belgium 2020: kan België dan medailles halen in de watersporten?

Ons land trekt in maar liefst vier watersporters naar de Olympische Spelen van Tokio. Zowel indoor als outdoor heeft ons land kans op een medaille. Met toptalenten in het zwemmen, kajakken, zeilen en

Maak kennis met Tom Daley: een Olympische medaillewinnaar en LGBTQ-icoon!

Ook in de sportwereld is homoseksualiteit nog steeds een taboe. Gelukkig passeerden enkele sporticonen de revue die zich daar niets van aantrokken. Neem nu bijvoorbeeld Tom Daley, een Britse schoonspr

Alfred Nakache: de Franse zwemkampioen die de nazi’s overleefde

In de jaren dertig van de twintigste eeuw stond de Joodse Algerijns-Franse zwemmer Alfred Nakache te boek als één van de grootste zwemkampioenen uit zijn tijd. Niet enkel zijn zwemprestaties spraken b

Eric Moussambani, de opvallende sterzwemmer van de Spelen in Sydney

Eric Moussambani uit Equatoriaal-Guinea pakte geen prijzen op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Tenminste, op sportief vlak… Zijn deelname aan de Spelen kon op tonnen respect en bewondering rek

Hieperdepiep! Michael Phelps, de grootste zwemmer aller tijden, wordt 35

Zal er ooit nog een zwemgrootheid opstaan als Michael Phelps? De Amerikaan verpulverde in zijn tijd de records en de tegenstand alsof het niets leek. De beste zwemmer aller tijden wordt vandaag 35 jaa

Weekly portrait: spotlight on ... Pieter Timmers

Nu de Olympische Spelen uitgesteld zijn tot een nader te bepalen datum ten laatste in de zomer van 2021, dreigt een afscheid in mineur voor Belgisch topzwemmer Pieter Timmers. De 32-jarige zilverenmed

On this day: Alain Bernard breekt het wereldrecord op de 100m vrije slag

Twaalf jaar geleden vestigde de Franse zwemmer Alain Bernard een nieuw wereldrecord op de 100m vrije slag. Met een chrono van 47.50 seconden stelde hij het vorige record scherper. De Fransman zou late

On this day: Katie Ledecky blaast 23 kaarsjes uit

Vandaag exact 23 jaar geleden zag de Amerikaanse zwemkampioene Katie Ledecky het levenslicht. Sinds haar 15de domineert ze in de vrije slag de lange afstand bij de vrouwen. Een overzicht.

Top