Tom Odell, Steve Lacy en Anne-Marie: deze artiesten zijn hot op TikTok en komen naar Pukkelpop

Pukkelpop | Van 17 tot en met 20 augustus vindt in het Limburgse Kiewit het populaire Pukkelpopfestival plaats. Er zullen talloze internationale artiesten hun opwachting maken, die in sommige gevallen ook een heuse fanbase op TikTok hebben. Pickx trok op onderzoek uit en trof enkele artiesten aan die dankzij het platform extra populair zijn geworden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Odell

Op zaterdag 19 augustus om 14u00 kan je op de Main Stage van Pukkelpop naar Tom Odell gaan kijken/luisteren. Deze Britse singer-songwriter draait al sinds 2012 mee in de Britse muziekwereld en werd een internationale ster dankzij het nummer ‘Another Love’. De man heeft nog enkele andere hits in zijn repertoire zoals bijvoorbeeld ‘Can’t Pretend’, ‘Hold Me’ en ‘Heal’. Toch is het dankzij ‘Another Love’ dat Odell opnieuw in de spotlights is komen te staan.

Het nummer werd begin vorig jaar, toen Rusland Oekraïne binnenviel, gebruikt als soundtrack op pakkende beelden van vluchtelingen en kapotgeschoten gebouwen in Oekraïne. ‘Another Love’ was vorig jaar ook populair in Iran. Daar braken vorig jaar volksprotesten uit tegen de overheid. De lokale bevolking deelde, net als in Oekraïne, massaal filmpjes via TikTok en andere sociale media waarin vervolgens de muziek van ‘Another Love’ te horen was.

Steve Lacy

Deze 25-jarige Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en producer wordt door vrijwel iedereen geprezen omwille van zijn muzikale stijl en veelzijdigheid. Lacy werd enkele jaren geleden opgemerkt omdat hij lid was van de alternatieve r&b-band ‘The Internet’, maar in 2017 kwam hij met een eigen muzikaal project op de proppen: ‘Steve Lacy’s Demo’. Hij was dat jaar ook te horen op de single ‘911/Mr. Lonely’ van Tyler, the Creator. In 2019 kwam hij met zijn allereerste studioplaat op de proppen: ‘Apollo XXI’ en die plaat leverde hem een nominatie bij de Grammy’s op.

In 2022 bracht Steve Lacy zijn tweede album uit: ‘Gemini Rights’. De plaat deed het meer dan goed - Lacy won een Grammy voor ‘Best Progressive R&B-album’, maar het was vooral de single ‘Bad Habit’ die over de tongen ging. Het nummer ging viraal op TikTok en hierdoor werd Steve Lacy plotseling een kleine internetberoemdheid. Steve Lacy treedt zaterdagavond op in de Marquee om 22u35.

Anne-Marie

Anne-Marie Rose Nicholson, beter bekend als Anne-Marie, is een Britse singer-songwriter. Ze heeft een krachtige stem en enkele hits op haar naam staan zoals ‘Alarm’ uit 2016, ‘Ciao Adios’ (2016) en ‘Rockabye’ (2018). Dat laatste nummer werd samen met Clean Bandit en Sean Paul opgenomen en prijkt op haar debuutalbum ‘Speak Your Mind’. In 2021 volgde een tweede album, ‘Therapy’, en in 2023 bracht ze 'Unhealthy' uit.

Anne-Marie is zeer openhartig over allerlei moeilijk bespreekbare thema’s en dat kunnen haar fans wel waarderen. Ze heeft tal van volgers op sociale media en die konden ook zien hoe zij en de Britse rapper Slowthai de liefde hebben gevonden. Er deden maandenlang geruchten de ronde, maar onlangs gebruikte Anne-Marie TikTok om het heuglijke nieuws dan toch maar met iedereen te delen. Wil je naar Anne-Marie gaan kijken? Zak dan om iets voor 21u35 af naar de Main Stage op Pukkelpop.

Volg het beste van Pukkelpop en de hoogtepunten van andere festivals op pickx.be!



Lees ook:

Van Rosalía tot Raye: deze TikTok-fenomenen komen naar Rock Werchter

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top