Carlos Augusto, goudhaantje op de komende zomermercato

Sport | In de Serie A wist Monza bij het eerste seizoen in eerste klasse voor wat verrassingen te zorgen. Enkele spelers staken boven de rest uit in de ploeg van Silvio Berlusconi, waaronder de linksback Carlos Augusto. Verschillende grote clubs tonen interesse om hem in te lijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 24-jarige Braziliaan Carlos Augusto heeft het druk bij Monza. Met zes doelpunten en vijf assists op de teller toonde hij al meermaals dat hij meer is dan alleen een verdediger. Ook aanvallend kan hij een bepalende rol spelen. Als allrounder speelde hij een cruciale rol in het seizoen van Monza, dat voor de eerste keer in zijn geschiedenis promoveerde naar de Serie A en daar momenteel op de elfde plaats staat, ver van het degradatiegevaar.

Als beloning voor zijn mooie resultaten azen verschillende Italiaanse topclubs op Augusto, met Juventus op kop. Meer nog, in heel Europa worden de prestaties van de Braziliaan met argusogen gevolgd. Zo zou ook het vermogende Newcastle hem graag rekruteren. De volgende transferperiode wordt leuk voor Augusto, die de aanbiedingen voor het kiezen zal hebben.

Van Brazilië naar de Italiaanse Serie B

Augusto is al enkele seizoenen lang een basisspeler bij Monza. Hij arriveerde er in september van 2020, middenin de pandemie, nadat hij voor vier miljoen overgekocht werd van Corinthians. De linksachter werd in sneltempo een vaste waarde in Lombardije.

Na twee seizoenen in de Serie B, waar hij in 62 wedstrijden vijf doelpunten en drie assists liet noteren, promoveerde Augusto met zijn club naar de Serie A. Die promotie heeft de Braziliaan met verve gemaakt, want zijn statistieken zijn in de eerste klasse nog beter dan in de tweede. Vandaag wordt zijn waarde op zo’n acht miljoen euro geschat, maar de wet van vraag en aanbod leert ons dat hij Monza deze zomer waarschijnlijk voor een nog hoger bedrag zal verlaten.

Sneltrein op de flank

In het 3-4-2-1-systeem van Raffaele Palladino linksachter opgesteld, maar hij kan eigenlijk de hele flank controleren. Ooit was hij verdediger in hart en nieren, maar aan zijn cijfers te zien kan hij gerust ook een meer aanvallende rol aan. Hij zou dus een perfecte sneltrein op de flank kunnen zijn, een rol die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt, zeker nu driemansdefensies weer in trek zijn.

Niet alleen op papier maakt Augusto indruk. Hij toont keer op keer op het veld dat hij de fysieke kwaliteiten heeft om de uitputtende rol van winger te spelen. Hij stond dit seizoen bijna elke wedstrijd in de basis en speelde zo goed als elke match ook uit – hij miste in totaal amper 45 minuten. En met uitzondering van twee wedstrijden waarin hij zijn spieren moest laten rusten, is hij nooit geblesseerd. Geen wonder dat topclubs in hem een grote meerwaarde zien.

Het programma van de 35ste speeldag van de Serie 1 op Eleven Sports:

Zaterdag 13 mei

Zondag 14 mei

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top