Waarom AC Milan nog steeds moet geloven in Charles De Ketelaere

Serie A |

Nu zijn debuutseizoen bij AC Milan ten einde loopt, oogt de balans van Charles De Ketelaere bij de Rossoneri bijzonder mager. De enige conclusie luidt dat er veel meer verwacht werd van het Belgische wonderkind. Anderzijds zal de jongeling wellicht nog meer tijd krijgen – één extra seizoen, om precies te zijn – om te ontbolsteren in Milaan. En dat zal in het voordeel van de Milanezen uitdraaien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flop. Dat is het meest gebruikte woord in de Laars om de transfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan te beschrijven. De voormalige ster van Club Brugge werd afgelopen zomer in Milaan onthaald als een veelbelovende sterkhouder-in-spe, maar heeft die status en de transfersom, geschat op iets meer dan 30 miljoen euro, nog niet kunnen waarmaken. De Rossoneri rekenden erop dat de Belg het team naar een hoger niveau zou kunnen tillen. CDK had net een doorbraakseizoen bij Club Brugge achter de rug, waar hij een onbetwiste titularis was.

Er werd een acclimatisatieperiode ingecalculeerd, maar tegelijk verwachtten de Milanezen dat hij snel zou kunnen presteren. Het tegendeel was waar. In 36 optredens voor de regerend kampioen staat zijn palmares op één assist. Veel te weinig voor een speler van zijn kaliber. De 22-jarige aanvallende middenvelder begon als vaste waarde en kon rekenen op het vertrouwen van Stefano Pioli, die lang geduld heeft gepredikt wat De Ketelaere betrof.

Diaz vervangen

Gaandeweg zag De Ketelaere zijn speeltijd echter slinken. Sinds enkele maanden moet hij het doen met korte invalbeurten, wat zijn vertrouwen niet ten goede komt. Omdat hij al maanden onder vuur ligt, mag hij niet veel verwachten aan het einde van dit seizoen. Maar hij moet zich nu al voorbereiden op het volgende seizoen, want zijn club is niet van plan hem zomaar te laten gaan.

Ten eerste geloven de Milanese directie en staf nog steeds in de kwaliteiten van de Rode Duivel en hopen ze dat dit aanpassingsseizoen slechts de opmaat vormde voor zijn doorbraak. Voor Pioli blijft De Ketelaere tweede keus achter Brahim Diaz, die aan het einde van zijn uitleenbeurt naar Madrid zou moeten terugkeren. De Bruggeling wordt gezien als zijn potentiële opvolger.

Met dit in het achterhoofd zou het niet veel zin hebben om hem uit te lenen, waardoor Milan gedwongen zou worden om een vervanger te rekruteren. Bovendien is er hoop op beterschap, kijk maar naar Sandro Tonali en Rafael Leao: nu vaste waarden, maar beiden kenden eveneens een stroef debuutseizoen in Milaan.

Geen geld verliezen

Ten tweede, en dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom de club CDK zou willen behouden, zou een verkoop vandaag betekenen dat er veel geld verloren gaat. Na deze moeilijke maanden is de waarde van de Rode Duivel op de transfermarkt niet meer dezelfde als een jaar geleden. Een doorverkoop tijdens de volgende mercato zou onvermijdelijk met verlies gebeuren, gezien de hoge prijs die Milan afgelopen augustus neertelde. Dat past niet in de visie van een club die er de laatste jaren een gewoonte van heeft gemaakt om mooie winsten op transfers te realiseren.

Gezien zijn jonge leeftijd zou de marktwaarde van CDK snel weer kunnen stijgen bij sterke prestaties volgend seizoen, waarna het EK in Duitsland wordt gespeeld. In dat opzicht zal het tweede seizoen cruciaal zijn voor de Belg, niet in het minst omdat het geduld van bestuur en fans niet eeuwig zal duren...

Het programma van speeldag 34 in de Serie A via Eleven Sports:

Zaterdag 6 mei

Zondag 7 mei

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top