‘Dune 2’: wie zien we (terug)?

Films |

Als je fan bent van ‘Dune’ is het je vast niet ontgaan: de trailer van de tweede film is zojuist onthuld. De prent wordt ook geregisseerd door Denis Villeneuve en kan weer rekenen op een impressionante cast. Pickx vertelt je wie we zullen (terug)zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als bij het eerste deel heeft Dennis Villeneuve voor zijn 'Dune: Part 2', dat op 1 november uitkomt, een beroep gedaan op een groot aantal getalenteerde acteurs. De meeste personages uit de eerste film keren terug, met uitzonderingen op onder anderen Oscar Isaac en Jason Momoa, wiens personages het einde van deel 1 niet haalden.

Timothée Chalamet

De Amerikaanse acteur komt uiteraard terug voor zijn hoofdrol als Paul Atreides. Deze laatste schaart zich achter Chani (Zendaya) en de Fremen terwijl hij zijn wraak voorbereidt op degenen die zijn familie hebben vernietigd. Hij wordt verscheurd door een moeilijke keuze: kiest hij voor de liefde van zijn leven of het lot van de melkweg? Timothée Chalamet is al genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol als Elio Perlman in het prachtige 'Call Me By Your Name'.

Zendaya

Zendaya keert terug als Chani, een jonge Fremen-vrouw die verliefd wordt op Paul. Terwijl Chani een kleine rol had in de eerste film, heeft ze een grotere rol in 'Dune 2'. Zendaya is vooral bekend als Rue Bennett, het hoofdpersonage in de HBO dramaserie 'Euphoria', en MJ, de vriendin van Peter Parker, in de 'Spider-Man'-films van het MCU. Ze werd voor het eerst bekend als Rocky Blue in de Disney Channel sitcom 'Shake It Up'.

Florence Pugh

Populaire actrice Florence Pugh heeft zich bij de cast gevoegd als prinses Irulan, de dochter van de keizer. Florence Pugh werd voor het eerst bekend met haar vertolking van Katherine Lester in 'Lady Macbeth', waarvoor ze een British Independent Film Award won. Ze speelt de hoofdrol in Ari Asters horrorfilm 'Midsommar', de superspion Jelena Belova in het Marvel Cinematic Universe, en kunstenares Amy March naast Timothée Chalamet in Greta Gerwigs 'Little Women'

Austin Butler

Austin Butler speelt Feyd-Rautha Harkonnen, de jonge neef van Baron Harkonnen en zijn opvolger als heerser van Arrakis. Zijn rol werd gespeeld door Sting in David Lynch' versie van 'Dune' uit 1984. Butler werd genomineerd voor de Oscar Beste Acteur voor zijn vertolking van Elvis Presley in de biopic 'Elvis'. Hij werd voor het eerst bekend met zijn televisierollen als Sebastian Kydd in 'The Carrie Diaries' en Wil Ohmsford in 'The Shannara Chronicles'. Butler speelde ook Tex Watson, een lid van de Manson Family, in 'Once Upon a Time in Hollywood'. 

Léa Seydoux en Christopher Walken

De Franse actrice Léa Seydoux maakt ook deel uit van de cast van ‘Dune 2’ als Lady Margot, een Bene Gesserit en vertrouwelinge van de keizer. Sinds ‘La vie d'Adèle’ heeft Léa Seydoux een reeks successen geboekt, met name in de laatste twee ‘James Bond’-films. 

Christopher Walken zal Shadam IV spelen, de keizer van het huis Corrino. De 80-jarige acteur won de Oscar voor Beste Bijrol voor zijn vertolking van Vietnam-veteraan Nick Chevotarevich in ‘The Deer Hunter’.

'Dune' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top