Kan Club Brugge voor een enorme comeback zorgen in de Champions' Play-offs?

Sport | Club Brugge wist zich op de 34ste speeldag alsnog te verzekeren van een plaats in de Champions’ Play-offs. De Bruggelingen deden dat ten koste van AA Gent. Welke ambities mogen de troepen van Rik De Mil koesteren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge start als vierde in de Champions’ Play-offs. Blauw-zwart heeft 30 punten. Royal Antwerp FC heeft er 36, Union SG en KRC Genk 38. Genk, Union en Club Brugge kregen bij de halvering een half punt extra, waardoor de achterstand op Antwerp in principe 6,5 punten is. Club Brugge lijkt op het eerste zicht een rol als scherprechter voor de landstitel te gaan invullen.


Geloof bij Club Brugge

Toch is men bij Club Brugge ambitieus. “Wij gaan de jacht inzetten op iedereen boven ons. Ik denk wel dat iedereen rekening gaat houden met ons”, zei Denis Odoi na de match tegen KAS Eupen bij Eleven Sports. Mats Rits en trainer Rik De Mil spraken zelfs openlijk open over de titel.

Marc Degryse gelooft minder in een vierde opeenvolgende landstitel. “Club kan het allemaal wat aanzien en zo goede play-offs spelen, daar geloof ik wel in. Dat zit volgens mij ook in de hoofden van de spelers en de club. En je weet maar nooit dat de tweede plek er nog inzit. Dat drie clubs het laten afweten, lijkt me te veel gevraagd, maar misschien raken er wel twee het noorden kwijt door de druk”, liet hij noteren bij Het Laatste Nieuws.

Zoals Anderlecht, Genk en Standard?

Het verleden bewijst dat in deze mini-competitie alles mogelijk is. Twee jaar geleden eindigde KRC Genk de reguliere competitie als vierde met 20 punten minder dan Club Brugge. In de Champions’ Play-offs pakten ze, na de halvering van de punten, nadien een 16 op 18, waardoor ze op een half puntje van de titel eindigden. RSC Anderlecht eindigde in 2014 derde in de Jupiler Pro League met 10 punten achterstand op Standard. In de play-offs, toen nog met zes teams, speelde het een 22 op 30 bij elkaar en werd met twee punten voorsprong op Standard alsnog kampioen. Extra detail: net als Rik De Mil nu bij Club Brugge, was Besnik Hasi toen interim-trainer bij Anderlecht.

Standard stond in 2011 na 34 speeldagen op de zesde plaats op 16 punten achterstand van Anderlecht. Ze raasden doorheen de play-offs met een 26 op 30 en Racing Genk was daar nipt de betere en werd kampioen. Standard eindigde zo wel knap tweede. Club Brugge kan dus zeker dromen van een geweldige comeback, maar dan zal het een zeer hoog niveau moeten halen.

De laatste weken was het aardig op dreef, maar de 13 op 18 kwam er tegen Standard, KV Kortrijk, KV Mechelen, Seraing, KVC Westerlo en KAS Eupen. Ze zullen tegen betere teams als KRC Genk, Union SG en Royal Antwerp FC nog betere resultaten moeten boeken. Een 13 op 18 zal wellicht niet genoeg zijn voor plaats één of twee. De opener tegen KRC Genk is van cruciaal belang. Als Club nog hoog wil mikken in de Champions’ Play-offs moét het winnen in de Cegeka Arena. Let the games begin!

Volg de Jupiler Pro League, met op zondag 30 april om 18u30 de topper tussen KRC Genk en Club Brugge, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top