Een eerste trofee voor Steven Defour met KV Mechelen?

Sport | Steven Defour kan meteen een prachtig moment beleven als hoofdtrainer. Hij is pas sinds 17 oktober 2022 officieel hoofdtrainer van KV Mechelen en enkele maanden later mag hij als coach al een bekerfinale afwerken. Gaat Defour in zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke meteen een prijs pakken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Steven Defour kende geen leuke laatste jaren van zijn actieve voetbalcarrière wegens veelvuldig blessureleed. Hij sloot zijn loopbaan af bij jeugdliefde KV Mechelen, waar hij ook meteen aan een nieuw hoofdstuk begon. Hij werd assistent-trainer bij de Maneblussers, maar in oktober 2022 mocht hij overnemen toen T1 Danny Buijs werd ontslagen.

KV Mechelen hoopte onder Steven Defour zich uit de degradatiezone te spelen en dat lukte aardig. De ex-Rode Duivel wist in 25 matchen 11 keer te winnen, waaronder 4 bekermatchen die de club naar de finale loodsten. Vier jaar geleden wist KVM ook al de finale te bereiken onder de hoede van Wouter Vrancken. Toen werd de finale gewonnen van AA Gent. Defour wist KV Mechelen in eerste klasse te houden en sinds enkele weken focuste het zich volledig op die finale tegen Antwerp, één van zijn ex-clubs.

Ervaring met bekerfinales

Steven Defour weet wel hoe hij een finale moet voorbereiden. Hij wist in 2011 de Beker van België te winnen, maar hij weet ook wat het is om te verliezen. In 2007 verloor hij met Standard van Club Brugge en in 2015 was Club Brugge ook de betere toen hij voor Anderlecht speelde.

Als Defour de bekerfinale weet te winnen met KV Mechelen, dan maakt hij deel uit van een select clubje personen die als speler én als coach de Beker van België op hun naam mochten schrijven. Michel Preud’homme, Jan Ceulemans, Cedomir Janevski en Georges Leekens wisten dit in het verleden al te bewerkstelligen. Een mooi lijstje.

Wraak nemen op Antwerp

Defour kan mogelijk met extra motivatie aan deze finale beginnen nadat zijn passage als speler bij Antwerp geen groot succes was. De Great Old pakte in september 2019 groots uit met de komst van Defour, maar hij kwam er uiteindelijk slechts 12 wedstrijden in actie. Hij was vaak geblesseerd en beide partijen vonden geen akkoord om een jaar later de samenwerking verder te zetten.

Hij trok daarom via de achterdeur weg uit Antwerpen. KV Mechelen sloot hem nadien in de armen. Hij hoopt de Maneblussers na een moeilijk seizoen alsnog een prijs te laten winnen, wat een enorme stunt zou zijn. Defour kan zijn trainerscarrière meteen starten met een bekerwinst, wat ook bijzonder straf zou zijn.

Volg de finale van de Croky Cup tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC live vanaf 14u op VTM.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top