Vijf boeiende weetjes over ‘Forgetting Sarah Marshall’

Films |

‘Forgetting Sarah Marshall’ zag 15 jaar geleden het levenslicht, en geldt nog steeds als een van de grappigste romcoms aller tijden. Dat is deels te danken aan acteurs als Kristen Bell, Russell Brand, Mila Kunis en Jason Segel in de hoofdrollen, het script van Segel en de productie van Judd Apatow, de man die verantwoordelijk is voor soortgelijke hits als ‘Knocked Up’ en ‘The 40 Year Old Virgin’. Pickx serveert vijf boeiende weetjes over ‘Forgetting Sarah Marshall’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

5. De auditie van Russell Brand

Russell Brand kreeg de rol van Aldous Snow zonder zelfs te proberen! Hij kwam naar de auditie zonder het script te lezen en vroeg waar de rol over ging. Jason Segel getuigde in een interview met Fresh Air: “Brand kwam in vol ornaat: met een leren broek, een overhemd zonder knopen tot aan zijn navel en kilo’s aan kettingen. Hij droeg eyeliner, helemaal verkeerd voor de rol. Hij kwam binnen en had het lef om mij, de schrijver, aan te kijken en te zeggen: ‘Je moet me vergeven maat, ik heb maar een vluchtige blik op je script kunnen werpen. Misschien moet je me vertellen wat je nodig hebt?’”

4. Het personage van Aldous Snow

Toen Jason Segel de rol van Aldous Snow schreef, had hij aanvankelijk een Hugh Grant-achtig personage in gedachten. Uiteindelijk veranderde hij de rol nadat hij tijdens de audities Russell Brand ontmoette. “Ik ging die avond naar huis en herschreef de film voor Russell Brand als een Britse rockster... Russell heeft, zoals ik al zei, die eigenschap dat het hem niets kan schelen wat andere mensen denken, of dat het in ieder geval lijkt alsof hij dat niet doet.”

3. Segel lichtte zijn moeder niet in over de naaktscène

Het valt niet te ontkennen dat veel kijkers geschokt waren toen ze frontaal naakt zagen in de film, en nog meer toen ze beseften dat het Jason Segel was die in z'n adamskostuum stond te pronken. Maar niemand was meer verbaasd dan Segels moeder. Naar verluidt vergat hij haar te waarschuwen voor de scène. Toen ze die voor het eerst zag, moest ze huilen. Om de rest van zijn familie dezelfde schok te besparen, stuurde ze een mail naar al zijn familieleden met een waarschuwende tekst: “Ik wil u allen informeren dat Jason heeft gekozen voor frontaal naakt, maar het is niet gratuit en essentieel voor de plot.”

2. Mila Kunis ging niet echt naakt

Terwijl Segel écht naakt ging en veel mensen verraste (inclusief zijn eigen moeder), ging geen van de vrouwelijke castleden echt naakt in de film. De naaktfoto die Segels personage Peter vindt van Rachel (Mila Kunis’ personage) in de wasruimte, is fake. “Die foto is gemaakt op de computer. Ik hoop dat dat de fantasieën van veel mensen niet verpest”, grapte Segel.

1. De auditie van Kunis

Mila Kunis ging zich negen maanden voor de productie inlezen voor haar rol. Ze werd uitgenodigd voor de lezing nadat ze tevergeefs auditie had gedaan voor een rol in Apatows vorige film, ‘Knocked Up’. “Het was een van die voorleestafels waar een groep acteurs samenkomt en je het script hardop hoort om te zien of het gemaakt gaat worden en zo ja, door wie. Ik heb Judd en Shauna [Robertson] eerder ontmoet. Ik heb altijd al met hen willen werken”, aldus Kunis in een interview met ThoughtCo. Deze rol was cruciaal voor haar carrière, omdat het de eerste rol was die haar van de televisie naar het witte doek bracht en de aanzet vormde voor een hele reeks andere filmrollen.

‘Forgetting Sarah Marshall’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top