Kan Dayot Upamecano zich herpakken in de Bundesliga?

Sport | Dayot Upamecano kende een dramatische avond tegen Manchester City. De Franse centrale verdediger zag sterretjes tegen Erling Haaland & co. Gaat Thomas Tuchel het vertrouwen blijven houden in hem, of gaat hij uit de basisploeg verdwijnen bij Bayern München?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayern München lijkt dankzij de zege tegen Borussia Dortmund op weg naar een volgende landstitel in Duitsland. Al zullen ze weinig steken mogen laten vallen. Het bestuur hoopte dat de nieuwe coach Thomas Tuchel de ploeg naar succes kon loodsen in de Champions League. Ze kregen echter een stevige nederlaag te verwerken op het veld van Manchester City: 3-0. Dayot Upamecano kende een zware avond.

Moeilijke avond

Dayot Upemecano is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde bij Bayern. Hij kende ook een goed WK en de Franse verdediger leek een stap voorwaarts te zetten in zijn ontwikkeling. Alleen kende hij op het verkeerde moment een offday tegen Manchester City. Erling Haaland & co kenden geen genade met de Duitse defensie.

In de 70ste minuut kende Upamecano een pijnlijk moment. Hij ging achteraan bij het uitvoetballen stevig in de fout, waardoor Jack Grealish met de bal aan de haal ging. Bernardo Silva maakte de 2-0 en bij de 3-0 was Haaland Upamecano ook te snel af. Een avond om snel te vergeten voor de Fransman, wat Tuchel ook aangaf. "Hij maakte een paar fouten. Dayot kon in twee of drie situaties beter doen en geconcentreerder zijn. Hij nam bij bepaalde fases veel te veel risico’s”, zei Tuchel bij Canal+.

Slaan en zalven

Tuchel was dus streng, maar spaarde hem ook wel een beetje. "Het is nu zo en we zijn zeker niet boos op hem. Maar in een wedstrijd tegen een topteam als Manchester City mag je geen individuele fouten maken. Zeker als je een resultaat wil halen, en jammer genoeg was dat niet het geval bij ons", aldus de Duitse trainer.

Upamecano moet zich de komende matchen herpakken in de Bundesliga. Als hij de komende wedstrijden de rug kan rechten, kan dit 'accident de parcours' snel vergeten en vergeven worden. De centrale verdediger zal echter vooral in de terugwedstrijd in München beter moeten presteren tegen Man City.

Het programma van de 28e speeldag in de Bundesliga op Eleven:

Zaterdag 15 april

Zondag 16 april

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top