Sterke man Daniel Striani ziet Virton herleven na 7 op 9: "Nooit het geloof verloren in deze groep"

Sport | Excelsior Virton heeft sinds vorig weekend haar degradatielot weer in eigen handen. Meer zelfs; door de resultaten van vrijdagavond (verlies voor concurrenten Jong Genk en SL16 FC) kunnen de Luxemburgers zondag voor het eerst sinds half november weggeraken van die vermaledijde laatste plaats als ze in eigen huis winnen van Lommel SK.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor voorzitter Daniel Striani zou het de eerste keer zijn dat hij de rode lantaarn kan afstaan sinds hij in december 2022 zijn job als spelersmakelaar omruilde voor die van voorzitter bij Virton. Maar dat wil niet zeggen dat de Italo-Belg ooit het vertrouwen in zijn club heeft opgegeven.

"Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat er genoeg kwaliteit in deze groep zit om de redding te bewerkstelligen", vertelt hij aan onze redactie. "We moesten gewoon de negatieve spiraal ombuigen en daar zijn we nu mee bezig. Maar ik heb nooit het geloof in deze groep verloren."

Toch ging Virton door een heel donker dal de voorbije maanden. De Luxemburgers wonnen tussen 11 september en 21 januari geen enkele match en leken nog voor de start van de play-offs al uitgeteld voor de redding. Nochtans begon het seizoen niet slecht voor de ploeg uit de Gaume. "Virton begon het seizoen met de intentie om een rustig overgangsseizoen te draaien en te mikken op een plekje in de top zes. In de eerste vijf matchen van het seizoen (waarin Virton 4x gelijkspeelde en 1x won) ging het die kant op. Maar de onverdiende thuisnederlaag tegen Beerschot en de daaropvolgende uitschakeling in de Croky Cup (uit bij Dessel) heeft ons psychologisch gekraakt. Vanaf dan begon er twijfel in de groep te sluipen en bleven de resultaten uit."

Intussen zijn die resultaten er wel weer; want Virton pakte zeven op negen in de laatste drie duels en gaat dus met vertrouwen de slotfase van de play-offs in. Toch is er nog altijd een kans dat de Luxemburgers het niet redden natuurlijk. "Als we toch zouden zakken naar eerste Nationale, dan is het sowieso wel de bedoeling om als profclub verder te gaan", stelt Striani duidelijk. "Maar als we erin slagen om ons toch nog te redden, dan is het ook duidelijk dat er lessen getrokken moeten worden uit het huidige seizoen."

Titelstrijd

Hoewel de focus natuurlijk bij de Relegation play-offs ligt, kijkt Striani ook wel vol spanning uit naar de titelstrijd. En de voormalige spelersmakelaar heeft een lichte voorkeur voor SK Beveren. "Ik denk dat de Waaslanders het uiteindelijk gaan halen. Ze hebben met Mbokani, Van Damme, Hoggas, Everton en Vukotic heel wat ervaring in de rangen en dat kan wel eens de doorslag gaan geven. Daarnaast lopen er ook nog talenten zoals Ribeiro Costa rond die met een scherpe invalbeurt een match kunnen doen kantelen. Als ik een naam moet geven, dan is het Beveren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top