'Operatie redding' bereikt cruciaal punt: Virton neemt lot opnieuw in eigen handen

Sport | Na twee nederlagen in de eerste twee duels van de Relegation play-offs gaf quasi niemand nog een stuiver om de kansen van RE Virton; maar na een recente 7 op 9 én de puntenaftrek bij SL16 FC en Jong Genk hebben de Luxemburgers halfweg de degradatie-eindronde hun lot plots weer gewoon in eigen handen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton nadert na de 1-2 overwinning bij Lommel SK tot op twee punten van SL16 FC (dat zelf met 5-0 verloor van Deinze) waardoor de Luxemburgers voor het eerst sinds lang weer baas zijn over hun eigen toekomst. Want als ze de resterende vijf duels winnen, dan blijven ze sowieso in de Challenger Pro League.

Even goed doen als SL16 FC én de onderlinge confrontatie met de Luikenaars winnen zou ook al voldoende (en meer realistisch) zijn. Met nog drie thuismatchen voor de boeg, lijkt dat een haalbare kaart. Al is de match tegen SL16 FC wel op Sclessin. Ook Jong Genk moet nog steeds vrezen voor een doemscenario; want ook zij staan nog maar drie punten voor op Virton.

En zo lijkt de spanning in de degradatiestrijd verzekerd tot de allerlaatste seconden van de play-offs. Want op de voorlaatste speeldag staat SL16 FC - Virton op de agenda terwijl er op de laatste dag ook nog Virton - Jong Genk geprogrammeerd staat.

Degradatiestrijd

4. Jong Genk: 24 punten
5. SL16 FC: 23 punten
6. RE Virton: 21 punten

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top