Virton haalt slag thuis: KBVB trekt punt af bij SL16 FC en Jong Genk

Challenger Pro League | Virton heeft weer een extra sprankeltje hoop gekregen in de strijd tegen de degradatie. De rode lantaarn van de Challenger Pro League diende een tijdje geleden een klacht in tegen Jong Genk en SL16 FC nadat beide teams in hun onderlinge duel spelers hadden opgesteld die niet speelgerechtigd waren. De Luxemburgers kregen nu gelijk van de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De oorspronkelijke match tussen de twee beloftenteams werd destijds uitgesteld door hevige sneeuwval en bij de inhaalmatch stelde SL16 FC met Buksa en Traoré twee spelers op die - als winterkoopjes - niet speelgerechtigd waren. Bij Jong Genk stonden er dan weer twee spelers tussen de lijnen die in het weekend voordien langer dan één helft in actie waren gekomen bij de A-ploeg (Ouattara en Castro).

Door die inbreuken verliezen beide teams nu hun gewonnen punt in die match (1-1) waardoor Virton nadert tot op vijf punten van SL16 FC en tot op zes punten van Jong Genk. Beide teams kunnen nog wel beroep aantekenen tegen die beslissing.

Opvallend is wel dat het oorspronkelijk Jong Genk zelf was dat een klacht overwoog tegen SL16 FC, maar nu zelf dus ook bestraft wordt.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top