BC Oostende moet winnen van ZZ Leiden om Antwerpen en Mechelen niet te laten wegglippen

Sport | Afgelopen weekend verloor Filou Oostende zijn leidersplaats in Elite Gold. De kustploeg moet zich deze week herpakken tegen de titelverdediger van de BNXT League: ZZ Leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oostende verloor twee keer tijdens de laatste vijf wedstrijden in Elite Gold. Dat waren ze daar al een tijdje niet meer gewend, waardoor ze bovendien de eerste plaats moesten afstaan aan Antwerpen en Mechelen. Beiden hebben evenveel punten. De Giants en de Kangaroos beginnen zo te dromen om meteen in de halve finales te staan voor de derde fase, terwijl Filou op die manier al vanaf de kwartfinales zou moeten aantreden in de play-offs voor de Belgische titel.

Momenteel is er nog geen reden tot paniek voor Oostende, aangezien ze nog maar één punt in het krijt staan. Alleen hebben Antwerpen en Mechelen de goede smaak te pakken met vijf zeges op rij. In de komende vijf wedstrijden kan er echter nog heel veel veranderen. Op de komende speeldag wil Oostende alvast revanche nemen op ZZ Leiden, dat enkele weken geleden in Nederland nog te sterk werk was voor Filou.

Volg de BNXT League, inclusief de wedstrijd tussen Filou Oostende en ZZ Leiden deze zaterdag om 20u30 live op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top