Antwerp houdt Belgische eer hoog en prijkt aan kop in Elite Gold

Basketbal | Antwerp heeft zaterdag op de vijfde speeldag van de Elite Gold in de BNXT League basket de zege behaald bij het Nederlandse Heroes Den Bosch. De Giants zegevierden in de Elite Gold met 65-70.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp schoot slecht uit de startblokken en keek halfweg tegen een 40-34 achterstand aan. Maar na een sterk derde kwart (11-21) draaiden de Giants die rollen om. Brandon Anderson blonk uit met zestien punten. Nog in de Elite Gold haalde het Nederlandse Leiden het van Charleroi met 86-66. Alexandre Libert kwam bij de Carolo's tot achttien punten.

In de stand staat Antwerp met 25 punten aan kop, voor Den Bosch en Leiden (elk 24 punten). Oostende en Mechelen (match minder) volgen met 23 punten. Charleroi telt er 21 als zesde.

In de Elite Silver hielden de Nederlanders van Basketbal Academie Limburg de punten thuis tegen Aalst (91-89), ondanks 22 punten van Jordan Walker. Luik verloor in de zaal van Apollo Amsterdam met 69-64. Jamelle Hagins kwam bij de Luikenaars tot achttien punten. Aalst voert de stand aan met 22 punten. Luik (21) is vierde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top