Sound Track trapt nieuwe editie af met een special in de AB

Muziek |

Na amper twee edities heeft het muziekconcours Sound Track al zijn nut bewezen: de laureaten van vorig jaar zwermen ondertussen uit naar podia overal te lande. Om de nieuwe editie op gang te trappen, organiseren VI.BE, Radio 1 en De Standaard zaterdag 11 maart een speciale namiddag in de AB te Brussel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sound Track trapt nieuwe editie af met special in de AB

ADJA, Ão, Bobbi Lu, Porcelain id, The Meltheads, Dishwasher, Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Aster, Shaka Shams, VENTILATEUR… de lijst met winnaars van de eerste twee edities van Sound Track spreekt boekdelen. De nieuwe talentenjacht die georganiseerd wordt door VI.BE en een hele keur aan fijne concertzalen (AB, Wilde Westen, Het Depot, Trix, om maar die te noemen) is een ideale aanvulling geworden op andere muziekwedstrijden zoals Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting.

Telkens worden 18 laureaten uitgekozen uit honderden inzendingen. Niet enkel tijdens de wedstrijd ook daarna krijgen zij een heel traject aangeboden, gaande van residenties in clubs tot workshops en artistieke coaching van gevestigde namen uit de muzieksector.

Binnenkort wordt de derde editie op gang getrapt en om dat heuglijke evenement wat extra luister bij te zetten organiseert VI.BE samen met Radio 1 en De Standaard een concertnamiddag in de Ancienne Belgique. Eigenlijk een live uitzending van het Radio 1-programma ‘Belpop’ dat altijd op zaterdagnamiddag tussen 13u en 15u loopt, maar dan deze keer vanuit de ABclub. Boeiende interviews en leuke anekdotes worden doorspekt met live optredens van enkele laureaten van vorig jaar.

Zo zal ADJA, het project van de multidisciplinaire Adja Fassa, haar kraakverse debuut-EP ‘Ironeye’ komen voorstellen. Een mix van gospel, soul en spoken word. De eerlijke, scherpe maar soms ook grappige teksten blenden perfect met de gloedvolle stem van de Brusselse actrice/theatermaakster/zangeres.

Ook Ão zal een set spelen. Verwacht je aan een moderne, eigenzinnige versie van de Portugese fado. Warme, zuiderse melancholie op een bedje van knisperende elektropop. Verder nog de sfeervolle elektronica Bobbi Lu, het alter ego van de Brits-Brugse Lucy Ryan, die piano verweeft met diepe bassen, en de moody postpunk van The Christian Club. Voor elk wat wils dus. En wat meer is: volledig gratis!

Meer info vind je via de websites van Sound Track of Ancienne Belgique.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top