Na ‘The Father’ keert Florian Zeller terug naar het scherm met ‘The Son’

Films |

Als het Oscarwinnende ‘The Father’ en de acteerprestatie van Anthony Hopkins je geraakt hebben, klinkt het waarschijnlijk als muziek in de oren dat de regisseur en schrijver ervan nu terugkeert naar het scherm met een nieuw drama: ‘The Son’. De film is vanaf 1 maart in de zalen te zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2019 sloeg Florian Zeller, de alomgeprezen Franse roman- en toneelschrijver, de handen in elkaar met scenarioschrijver Christoper Hampton om zijn filmdebuut te maken met een bewerking van zijn eigen toneelstuk: ‘The Father’.

De film vertelt het verhaal van Anthony (gespeeld door Anthony Hopkins), een oude man die alleen woont in een grote Londense flat. Zijn dochter Anne (Olivia Colman) probeert voor hem te zorgen met verpleegkundigen die hij zelf niet wil. Hij begrijpt namelijk niet waarom hij hen nodig heeft.

Zijn dagelijkse leven wordt evenwel voortdurend verstoord door vreemde voorvallen: zijn spullen verdwijnen, de bewoners van zijn gebouw lijken vreemden te zijn, hij krijgt verhalen te horen die niet kloppen… Hij verdwaalt kortom geleidelijk aan in het labyrint van zijn ouder wordende geest. De film won in 2021 de Oscars in de categorieën ‘Beste acteur’ (Anthony Hopkins) en ‘Beste aangepaste scenario’ (Florian Zeller).

Winning team

Twee jaar later geraakte bekend dat Zeller en Hampton opnieuw de krachten zouden bundelen voor ‘The Son’. En opnieuw zijn familiale spanningen veroorzaakt door geestesziekten de rode draad doorheen het verhaal.

In dit geval focust de film op het verhaal van Nicholas (Zen McGrapth) en zijn gescheiden ouders Peter (Hugh Jackman) en Kate (Laura Dern). Laatstgenoemden worstelen met de depressie van hun zoon.

“Ik herinner me de emoties die ik met het publiek deelde elke keer ‘The Son’ werd opgevoerd. Na zoveel voorstellingen wachtten de mensen ons op en deelden ze hun eigen verhalen en emotionele reacties”, herinnert Zeller zich. “Zoveel mensen begrijpen hoe het is om in een situatie te belanden waarin je als ouder radeloos bent. Mijn verlangen om ‘The Son’ te bewerken tot een film ontstond in het delen van die emoties met een publiek.”

Hugh Jackman was onlangs in Frankrijk voor de promotietour van de film en legde zijn betrokkenheid bij het project uit: "Ik was degene die vroeg om in deze film te spelen. Ik voelde een urgentie, ik wou het onderwerp tienerdepressie in kaart brengen. In het familiedrama spelen ook actrice Vanessa Kirby en Anthony Hopkins, die Peters vader speelt, mee. De film is reeds geselecteerd voor competitie op het filmfestival van Venetië en het filmfestival van Toronto.

Ontdek 'The Son' vanaf 1 maart in de bioscoopzalen.

Lees ook:

'The Father': Anthony Hopkins zoals je hem nog nooit gezien hebt

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top