'The Father': Anthony Hopkins zoals je hem nog hebt nooit gezien

Films | ‘The Father', winnaar van de Oscars van 2021 voor Beste Acteur en Beste Scenario, met Anthony Hopkins in de hoofdrol, is een film die je niet mag missen. Hij is aangrijpend en ontroerend en zet je aan het denken over wat we allemaal gemeen hebben: ouderdom en het onvermijdelijke verlies van onze fysieke en mentale capaciteiten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'The Father' woont Anthony (gespeeld door Anthony Hopkins) alleen in een grote Londense flat. Zijn dochter, Anne, probeert voor hem te zorgen door verzorgers op te dringen die hij niet wil. De oude man begrijpt niet echt waarom hij ze nodig heeft, maar zijn dagelijks leven wordt wel voortdurend verstoord door vreemde gebeurtenissen. Zijn bezittingen verdwijnen, de bewoners van zijn huis lijken vreemden, hij krijgt verhalen te horen die niet kloppen, enz. Anthony raakt geleidelijk verdwaald in het labyrint van zijn ouder wordende geest.
 
De film van Florian Zeller geeft ons hetzelfde gevoel als Anthony: verloren. De oude man lijdt aan de ziekte van Alzheimer en verliest zich langzaam aan in de kronkelingen van de ziekte. Terwijl zijn dochter probeert te doen wat ze kan om voor hem te zorgen, verzinkt hij in een paranoia die moeilijk te verdragen is voor het gezin. In de vorm van een huis clos is deze fictie niet echt meer een fictie, aangezien ze ons wijst op onze eigen sterfelijkheid en die van onze dierbaren.

‘The Father’ is vanaf nu beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus. Om deze nieuwe tv-optie te vieren, geven wij Proximus-klanten de kans om Pickx Mix één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor dit optiepakket 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!  

Dubbele Oscarwinnaar

Als je nog niet overtuigd was door dit hartverscheurende script, zal de prestatie van Anthony Hopkins genoeg zijn om iedereen over de schreef te halen. Op 83-jarige leeftijd wint de iconische acteur de Oscar voor Beste Acteur en schrijft hij geschiedenis als de oudste winnaar van de titel. Dit is het tweede beeldje dat hij in deze categorie wint, na het beeldje dat hij in 1992 kreeg voor zijn rol in 'The Silence of the Lambs'.
 
'The Father' won ook de prijs van beste scenario. Het is gebaseerd op een toneelstuk met dezelfde naam, geschreven door Florian Zeller. Zijn script was al zeer geprezen op het toneel. Het is dan ook geen verrassing dat de verfilming zo overtuigend is. Ook het vermelden waard: de vertolking van Olivia Colman als een bezorgd en gekneusd meisje, in een duet dat even ontroerend als hartverscheurend is.
 
Ontdek het beste van Anthony Hopkins, waaronder 'The Silence of the Lambs' nu in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top