Fan van 'The Last of Us'? Dan zijn deze films en series iets voor jou.

Films | Nu HBO's 'The Last of Us' het zombiegenre weer tot leven wekt, heeft Pickx enkele andere zombie-avonturen opgelijst die je zeker niet zou willen missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cargo

De film volgt de reis van Andy, een jonge vader die in Australië plots met zijn dochtertje midden in een post-apocalyptische zombiewereld terechtkomt. Eens als hij door een zombie is gebeten, moet hij snel de vijandige omgeving doorkruisen om iemand te vinden die voor zijn kind kan zorgen voordat hij in zo'n verschrikkelijk creatuur verandert. ‘Cargo’, uitgebracht in 2017, is een Australische speelfilm van Yolanda Ramke. Ze schreef ook het scenario van deze post-apocalyptische thriller maar regisseerde hem samen met Ben Howling nadat ze er eerst samen ook al een kortfilm over hadden gedraaid. Behalve Martin Freeman in de hoofdrol, vind je in de cast ook Anthony Hayes, Natasha Wanganeen, David Gulpilil en Caren Pistorius terug.

Ontdek ‘Cargo’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Warm Bodies

Een mysterieuze epidemie heeft van de wereld een grauw niemandsland gemaakt en de mensen die niet in zombies zijn veranderd, verschansen zich in bunkers om zich tegen de vleesetende monsters te beschermen. De film vertelt het verhaal van de ongemakkelijke relatie tussen de jonge vrouw Julie (Teresa Palmer) en de zombie "R" (Nicholas Hoult), en hoe hun uiteindelijke romance zich ontwikkelt, wat er dan weer toe leidt dat R langzaam zijn menselijke gevoelens terugkrijgt. ‘Warm Bodies’, in een regie van Jonathan Levine (‘50/50’), valt op door het feit dat de zombiepersonages menselijke eigenschappen hebben en dat de film verteld wordt vanuit het standpunt van een zombie.

The Girl with All the Gifts

De wereld is verwoest door een epidemie waardoor de mensen in zombiewezens zijn veranderd. Slechts een handvol wetenschappers en militairen hebben het overleefd. Ze proberen met alle mogelijke middelen een vaccin te maken. Om die te testen, gebruiken ze kinderen die besmet zijn met het virus, maar die nog al hun geestelijke vermogens hebben behouden. Helen Justineau, een lerares die zich inzet voor deze kinderen, raakt zo bevriend met de jonge Melanie, een extreem begaafd zombiekind. Een film van Colm McCarthy, een Schotse regisseur die ook afleveringen van 'Peaky Blinders' en 'Black Mirror' heeft geregisseerd. De cast bestaat uit Sennia Nanua, Gemma Arterton, Paddy Considine en Glenn Close.

The Walking Dead

‘The Walking Dead' is natuurlijk de populairste zombieserie ooit. De Amerikaanse tv-serie volgt de overlevenden van een apocalyps die bijna de hele bevolking in zombies heeft veranderd. Onder leiding van King County Sheriff's Deputy Rick Grimes (Andrew Lincoln) slaan die de handen in elkaar om samen te vechten om te overleven en hun menselijkheid te behouden. Sinds de uitzending van het eerste seizoen in 2010 is 'The Walking Dead', gebaseerd op de stripboekensaga van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard, uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De Netflix-serie telt inmiddels 11 seizoenen.

Ontdek alle 11 seizoenen van ‘The Walking Dead’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Vijf leuke weetjes die je misschien nog niet wist over 'The Walking Dead'

Little Monsters

In deze genremixende film volgen we Dave, een mislukte muzikant die valt voor de lerares van zijn neefje, Miss Caroline. Het is ook de reden waarom hij zich aanbiedt als vrijwilliger om de klas te vergezellen op een excursie naar een nabijgelegen boerderij. Maar in de buurt van de boerderij is een virus uit een militair kamp ontsnapt waardoor er een zombie-epidemie woedt. Om de kinderen te beschermen zegt Miss Caroline dat de zombies en de vreselijke dreiging allemaal onderdeel zijn van een educatief spel. In 2019 werd deze Australische horrorkomedie van Abe Forsythe bekroond met de Gouden Raaf, de hoogste onderscheiding op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top