Vijf leuke weetjes die je misschien nog niet wist over 'The Walking Dead’

Series | Vanaf aanstaande maandag 22 augustus, zendt Netflix het vervolg van seizoen 11 van 'The Walking Dead' uit. Ter gelegenheid hiervan zet Proximus Pickx vijf leuke weetjes over de beroemde zombieserie op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan ‘The Walking Dead’ komt… geen einde. Deze immens populaire Amerikaanse tv-serie volgt de overlevenden van een Apocalyps die bijna de hele bevolking in zombies heeft veranderd. Enkele van die overlevenden komen onder leiding van King County Sheriffs Deputy Rick Grimes (Andrew Lincoln) samen om te vechten voor hun overleving en het behoud van hun menselijkheid. De langlopende horrorserie volgt hun avonturen in inmiddels al het 11e seizoen dat vanaf 22 augustus beschikbaar is op Netflix. ‘The Walking Dead’ is gebaseerd op het stripverhaal van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard, en is al sinds het eerste seizoen in 2010 een heus fenomeen. Proximus Pickx somt vijf leuke weetjes op die je misschien niet wist over de serie.

Als een personage sterft, komen de acteurs samen voor een laatste maaltijd

‘The Walking Dead’, een zeldzame serie waarin de hoofdpersonages met grote regelmaat worden gedood, is een traditie begonnen van "death dinners", een culinair eerbetoon voor elke acteur wier personage op het punt staat te sterven. "Het geeft iedereen een kans om gevierd te worden en te vertellen dat ze erg gemist zullen worden", vertelde Sarah Wayne Callies (die de vrouw van Rick speelde, Lori Grimes) in 2012 aan The Huffington Post. Om de pret voor de fans van de show niet te bederven met spoilers, deed de cast telkens alsof deze ‘death dinners’ verjaardagsfeestjes voor iemand van de cast waren.

Rick Grimes draagt hetzelfde ondergoed sinds de eerste aflevering

In deze door zombies geteisterde apocalyptische wereld waar iedereen vecht om te overleven, zijn de rantsoenen meestal beperkt tot medicijnen, voedsel en eerste levensbehoeften, wat betekent dat de personages het ook moeten doen met wat ze hebben. Om consequent te blijven, neemt de serie deze beperking zeer serieus. Het is ook de reden waarom Deputy Rick Grimes nog steeds dezelfde zwarte Levi's draagt, ondanks de slijtage. Hij draagt ook nog steeds dezelfde blauwe boxershort die hij in het ziekenhuis aanhad in de eerste aflevering. Consequent zijn tot het einde, noemen ze dat.

Zombie-acteurs moeten naar de zombieschool

Voordat ze Michonne (Danai Gurira) of Daryl (Norman Reedus) proberen op te eten, moeten aspirant-Walkers een seminar bijwonen waar ze advies krijgen over de specifieke stijl die ze moeten aannemen om de zombies te spelen. Daarna volgen audities waar de Amerikaanse uitvoerend producent en verantwoordelijke voor de speciale effecten Greg Nicotero de beste aspirant-zombies selecteert. De sleutel tot succes is om ontspannen te blijven en te voorkomen dat je je arm uitstrekt op de manier van het Monster van Frankenstein.


Een fan heeft Norman Reedus gebeten

Norman Reedus speelt een personage dat bij manier van spreken 7 miljard zombies zou kunnen overleven, namelijk Daryl Dixon, of de man met de boog, maar de acteur kon in het echte leven een aanval niet verijdelen toen een overijverige fan hem in de borst beet op Walker Stalker Con in New Jersey. Reedus diende uiteindelijk geen klacht in, maar de fan werd voor het leven verbannen van de conventie.

Zombies eten ham

Heb je je ooit afgevraagd hoe acteurs die de zombies spelen zo hartelijk kunnen genieten van het vlees van hun slachtoffers? De bloederige stukjes vlees die op de set worden gebruikt, komen allemaal van échte ham. Heerlijk, vooral als ze overgoten zijn met barbecuesaus! Volgens acteur Vincent Martella was het een uitdaging om te doen alsof je een mens opat, niet vanwege de ham, maar vanwege de houding die de zombie moet aannemen. "Als je iemand opeet, moet je eruitzien als een dier dat een prooi verslindt", vertelde hij Today. "Je kunt er niet uitzien alsof je normaal eet."

Ontdek ‘Walking Dead’ S11 vanaf 22 augustus op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top