Belgische comedians kapen Nederlandse comedyreeks: Philippe Geubels en Jeroom presenteren ‘LOL: last one laughing’

Films | Sinds kort kan je op Amazon Prime Video kijken naar ‘LOL: last one laughing’. De streamingsdienst gebruikte het format eerder al voor reeksen in landen als Australië, Frankrijk, Duitsland en zelfs Mexico en India. De Nederlandstalige serie is sinds kort beschikbaar, al valt het wel op dat de twee presentatoren een opvallend accent hebben. Toch zeker als je weet dat de reeks met Nederlandse comedians werkt. Het zijn namelijk Philippe Geubels en Jeroom die de presentatie ervan op zich nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het langst je lach inhouden terwijl een ander je probeert te doen lachen, dat staat de deelnemers van ‘LOL: last one laughing’ te wachten. De comedians verblijven een aantal uur in een studio die als woonkamer werd ingericht. In die studio zitten heel wat verborgen camera’s die registreren of de concurrenten elkaar doen lachen. Deelnemers mogen niet reageren op de fratsen van de ander, maar moeten ondertussen ook moeite doen om de ander te doen lachen. 

Het spel werkt een beetje zoals een voetbalwedstrijd. Deelnemers worden bestraft met een gele of rode kaart als ze een (lichte) lach vertonen. Bij een gele kaart krijgen de comedians een waarschuwing, een rode kaart verwijst hen meteen naar de uitgang. Uitgeschakelde deelnemers kunnen bovendien nog terug in het spel komen. Hun kans op winst is dan wel verdwenen, ze kunnen wel als externe stoorzender de anderen doen lachen. De comedians moeten bovendien actief deelnemen aan het spel om de anderen te doen lachen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze ook uitgeschakeld worden. Tenslotte hebben de comedians in de studio ook geen contact met de buitenwereld. Alleen aan de hand van een telefoonlijn staan ze in contact met de presentatoren. 


Centen voor goed doel 

Het programma wordt ook niet voor niets gemaakt. De winnaar van het spel mag een cheque van 50.000 euro overhandigen aan een goed doel naar keuze. Hoe je het spel kan winnen? De naam van het programma verklapt al een beetje hoe de winnaar van 'LOL: last one laughing' wordt aangeduid. Wie laatst lacht, krijgt de keuze om een goed doel met een mooie cheque te sponsoren. 

De deelnemende Nederlandse comedians zijn Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundo en Bas Hoeflaak. “Wat vriendelijke rivaliteit van de Belgische co-host toevoegen aan de Nederlandse humor en zelfspot, dat maakt dit een niet te missen programma”, vertelde Jacomien Nijhog 


‘LOL: last one laughing’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top