Genk wil goudhaantje El Khannous behouden, Joao Felix is op weg naar Chelsea

Sport |

De wintermercato is weer in volle gang: clubs hebben tot 31 januari om hun kern te versterken. Geruchten, officiële aanwinsten: Pickx geeft je een overzicht van alle actie op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anouar Aït El Hadj slaagt er maar niet in om zijn stempel te drukken bij Anderlecht. Zowel onder Vincent Kompany als Felice Mazzu was hij geen titularis en ook met Brian Riemer aan het roer moet hij genoegen nemen met een reserverol. Volgens La Dernière Heure zou paars-wit zijn 20-jarige middenvelder dan ook graag uitlenen aan een laagvlieger in de Jupiler Pro League.

Bilal El Khannous, het Marokkaanse goudhaantje van Racing Genk, is na zijn deelname aan het WK in Qatar grof wild op de transfermarkt volgens Het Laatste Nieuws: topploegen als Manchester City en Napoli zouden op hem azen. De Limburgers houden echter voet bij stuk en laten hem enkel voor een enorm bedrag gaan.

Didier Lamkel Zé, reeds op een zijspoor beland bij KV Kortrijk, zou zijn turbulente carrière alweer kunnen vervolgen bij een zevende club in anderhalf jaar. Het Marokkaanse Wydad Casablanca toont zich bereidwillig het woelwater een uitweg te bieden.

Volgens verschillende Spaanse media zou Lionel Messi zijn contract bij Paris Saint-Germain graag met twee seizoenen verlengen en zo zijn carrière willen afsluiten in de Franse hoofdstad.

Chelsea is naarstig op zoek naar offensieve versterking en wil zijn aanval versterken met Joao Felix van Atlético Madrid. De Spanjaarden willen het contract van de speler verlengen en inzetten op de toekomst, maar ook de kosten beperken door hem uit te lenen zonder aankoopoptie. De Portugees, die in 2019 nog de overstap maakte van Benfica voor 127,5 miljoen euro, zou de Blues 11 miljoen euro kosten op huurbasis. De troepen van Graham Potter zetten ook in op de diensten van Kephren Thuram (Nice), het plan B voor het dossier Enzo Fernandez.

Atlético lijkt na dit seizoen toe aan een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis. El Chiringuito bericht dat Diego Simeone na 11 jaar aan het roer graag andere oorden zou willen opzoeken.

Bayern München is ten slotte nog steeds op zoek naar een vervanger voor sluitstuk Manuel Neuer, die deze voetbaljaargang niet meer in actie zal komen. Der Rekordmeister dacht aan Yann Sommer van Mönchengladbach, dat evenwel 10 miljoen euro verlangt volgens Sky Sports Deutschland. Dat vinden ze in Beieren te veel voor een doelman van 34 jaar.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top