Van Crombrugge in de etalage bij Anderlecht, Malinovskyi naar l’OM

Sport | De wintermercato is weer in volle gang: clubs hebben tot 31 januari om hun kern te versterken. Geruchten, officiële aanwinsten: Pickx geeft je een overzicht van alle actie op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hendrik Van Crombrugge zal Anderlecht voor het einde van de maand verlaten, zo bevestigde de hoofddoelman van de club na de wedstrijd tegen Union. De doelman is op de bank gezet door Brian Riemer en maakt geen deel meer uit van de plannen van de club.

De Mauves zijn naar verluidt geïnteresseerd in de 19-jarige Alexis Tibidi, een Franse middenvelder die momenteel door Stuttgart wordt uitgeleend aan de Oostenrijkse club Rheindorf Altach. Volgens Gianluca Di Marzio ligt de Brusselse club in de weegschaal met Feyenoord, Genk en Troyes.

Club Brugge bereidt zich voor op de exit van Senne Lammens (20). De doelman, de vervanger van Simon Mignolet, is op weg naar de Engelse club Leeds United. De beloftevolle international, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, is in onderhandeling met de Premier League-club, die hem voor het einde van de maand zou kunnen wegkapen bij blauw-zwart.

Ruslan Malinovskyi is maandag bij Olympique de Marseille aangekomen voor zijn medische keuring. De 29-jarige Oekraïense international, die uitkwam voor KRC Genk, komt op huurbasis over van Atalanta met een verplichte koopoptie van ongeveer 10 miljoen euro.

Azzedine Ounahi, die met Marokko een uitstekend WK speelde, zal naar verwachting niet lang meer in Angers vertoeven. De middenvelder wordt het hof gemaakt door verschillende Europese clubs. Met name Leeds is bijzonder geïnteresseerd en heeft een schriftelijk bod van naar schatting 25 miljoen euro uitgebracht. Volgens L'Equipe staat de speler echter niet echt te springen om deze bestemming.

Ook hij heeft naam gemaakt in Qatar: Wout Weghorst, uitblinker bij het Nederlands elftal, staat op het punt zijn carrière een nieuw elan te geven door Besiktas te verlaten voor het Manchester United van zijn landgenoot Erik ten Hag. De productieve 30-jarige spits wordt de vervanger van Cristiano Ronaldo.

Ten slotte is er ook beweging op het coachfront. Na te zijn afgewezen door Zinedine Zidane, die ook het hof wordt gemaakt door Brazilië en de Verenigde Staten, heeft de Portugese FA gekozen voor Roberto Martinez als opvolger van Fernando Santos. De 49-jarige Catalaan, die tussen 2016 en 2022 aan het hoofd stond van de Rode Duivels, gaat nu een nieuwe nationale ploeg leiden nadat hij ruim een maand geleden ontslag nam.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees verder:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top