5 films om 2023 mee in te luiden

Films | Vanavond nemen we afscheid van 2022 en luiden we feestelijk het nieuwe jaar in. Heb je nog geen plannen? Dan is een van deze films - of meerdere, de avond is lang - het perfecte entertainment om het begin van 2023 te vieren. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Two Lovers

Na een verbroken verloving trekt fotograaf Leonard Kraditor (Joaquin Phoenix) in bij zijn ouders in Brighton Beach. Hij krijgt al snel een relatie met Sandra (Vinessa Shaw), een eerlijke en verstandige jonge vrouw. Ze lijken perfect bij elkaar te passen en zijn ouders willen dolgraag dat hij met haar trouwt. Dan komt Michelle (Gwyneth Paltrow) in beeld: een bloedmooie maar erg manipulatieve vrouw. De dramatische slotscène vindt plaats op oudejaarsavond!

While You Were Sleeping

De eenzame Lucy Eleanor Moderatz (Sandra Bullock) werkt bij Chicago Transit en wordt verliefd op Peter (Peter Gallagher), een man  die ze nooit ontmoet heeft. Op een dag redt ze zijn leven door hem weg te trekken van de rails wanneer er een trein aankomt. Alleen belandt hij door het ongeval in coma en neemt zijn familie omwille van een misverstand aan dat Lucy zijn verloofde is. Oudjaar speelt hier een grote rol, want het is de avond waarop Lucy ontdekt dat ze eigenlijk gevoelens heeft voor iemand anders...

Ontdek 'While You Were Sleeping' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.


Forrest Gump

Technisch gezien vindt slechts één scène plaats op Nieuwjaar, maar elke avond is een goede avond om deze klassieker opnieuw te bekijken! Hoewel Forrest Gump een mentale achterstand heeft, leidt hij een boeiend leven waar velen alleen maar van kunnen dromen. Hij scoort als sportman, is een oorlogsheld in Vietnam en schopt het tot miljonair. Zonder het echt te beseffen, speelt hij een grote rol bij belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Hij ontmoet tal van beroemdheden, maar Forrest heeft vooral oog voor zijn jeugdliefde Jenny.

‘Forrest Gump’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

About Time

Als Tim Lake (Domhnall Gleeson) 21 is, vertelt zijn vader (Bill Nighy) hem een geheim: de mannen in hun familie kunnen door de tijd reizen. Hoewel hij de geschiedenis niet kan veranderen, besluit Tim zijn leven te verbeteren door op zoek te gaan naar een vriendin. Natuurlijk is het eerste wat hij doet teruggaan naar het nieuwjaarsfeest van de avond ervoor en het meisje kussen waar hij verliefd op was. Hij wint Mary (Rachel McAdams) uiteindelijk voor zich via tijdreizen en een beetje sluwheid. Maar naarmate zijn ongewone leven vordert, ontdekt Tim dat zijn speciale gave hem en degenen van wie hij houdt niet kan beschermen tegen de problemen van het gewone leven.

‘About Time’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug

The Holiday

Kate Winslet en Cameron Diaz kruipen in de huid van respectievelijk Iris en Amanda, twee dames die willen weglopen van hun liefdesproblemen door van huis te ruilen. Alleen woont de één in Los Angeles en de andere in een klein dorpje op het Britse platteland. Net nu ze geen mannen meer willen zien, komen ze natuurlijk allebei iemand tegen die hun hart sneller doet slaan. De oudejaarsscène is kort en komt aan het eind van de film, maar het is zeker een van de mooiste scènes van de hele film.

Ontdek ‘The Holiday’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top